ANSVSA, anunț STRANIU: Fructele și legumele, pline de pesticide. Ce sfaturi dau autoritățile

ANSVSA, anunț STRANIU: Fructele și legumele, pline de pesticide. Ce sfaturi dau autoritățile
Foto: Pixabay

Testele efectuate recent de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată că o persoană care consumă legume sau fructe ingerează până la 10 pesticide diferite.

ȘOC ÎN ROMÂNIA: SOȚII CEAUȘESCU AU FOST DEZGROPAȚI! LEGIȘTII AU RĂMAS INTERZIȘI CÂND AU VĂZUT CE AVEA ÎN GURĂ NEVASTA DICTATORULUI

Cel mai des, fructele şi legumele conţin imazalil, un pesticid periculos pentru sănătate.

HOPA! EA E BOMBA-SEXY CARE L-A ÎNNEBUNIT PE IUBITUL GINEI PISTOL! BLONDINA ARATĂ FENOMENAL! (GALERIE FOTO)

Astfel, cartoful este leguma cea mai plină de chimicale, iar mărul, cel mai nociv fruct, întrucât cel puţin un tip de pesticide a fost găsit în 98% din mostrele testate.

ADIO, TEO TRANDAFIR! FANII SUNT DEVASTAȚI! BURSUCU’ A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Potrivit celor de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA, n.r.), cele mai nesigure alimente pentru consum: cartofi, căpşunele, merele, nectarine, piersici, ţelină, struguri, cireşe, spanac, ardei gras, roşii, castraveţi.

Pe de altă parte, alimentele care conţin mai puţine pesticide sunt: avocado, porumb, ananas, varza, mazare, ceapa, sparanghel, mango, papaya, kiwi, vinete şi pepenele.

Spre exemplu, în general, strugurii, roşiile şi lămâile conţin între două şi şapte pesticide diferite, iar merele, între două şi şase, potrivit adevarul.ro.

În acest context, ANSVSA recomandă respectarea mai multor reguli, pentru a scădea cantitatea de pesticide ingerată: fructele şi legumele să fie spălate bine cu apă călduţă, iar acolo unde este cazul, acestea trebuie curăţate de coajă pentru a reduce cantitatea de pesticide conţinută.

Mai mult, este recomandat să fie evitat consumul de fructe şi legume cultivate în extrasezon, pentru că atunci se folosesc cele mai multe substanţe chimice.

Tags: