Plângerile lui Oprescu îi vizează pe Mihai Dincă, şeful Arestului Central, şi medicul Mihaela Iancu

Plângerile lui Oprescu îi vizează pe Mihai Dincă, şeful Arestului Central, şi medicul Mihaela Iancu
Foto: romaniatv.net

Mihai Dincă, şeful Arestului Central şi medicul Mihaela Iancu sunt vizaţi de plângerile depuse de Sorin Oprescu, informează B1 TV. În opinia apărătorilor fostului primar, conducerea arestului se face vinovată de abuzuri.

Avocaţii susţin că edilul suspendat nu ar fi fost tratat corect, iar viaţa lui este pusă în pericol de fiecare dată când se folosesc aceleaşi ace de seringă pentru mai mulţi deţinuţi. Verificările din celula lui Oprescu au scos la iveală că acesta avea două fiole de insulină nedeclarate.

Avocaţii acuză însă că, dacă nu ar fi avut dozele, Oprescu ar fi fost nevoit să aştepte şi 6 ore ca medicii să îi facă tratamentul.

Şeful arestului central este comisar şef de politie Mihai Dincă, în vârstă de 39 de ani. Acesta se afla acum 5 ani la conducererea secţiei 22 de Poliţie. A devenit şi subiect în ziarul Libertatea datorită pasiunii sale pentru scrimă. De altfel, poza publicată de ziar este singura pe internet cu şeful de la arestul central. Potrivit declaraţiei de avere pe anul trecut, Mihai Dincă a avut încasări de aproape 70.000 de lei, la care se adaugă cele ale soţiei de 42.000 de lei, dar şi suma de 51.400 lei obţinută din activităţi comerciale pe numele soţiei.

În instituţia condusă de Dincă este şi doctorul Mihaela Iancu. Despre acestea se ştiu şi mai puţine lucruri.

Cert este că împotriva celor doi s-au îndreptat cele mai multe dintre plângerile lui Sorin Oprescu.

Avocaţii ameninţă acum chiar că vor ajunge la CEDO după ce viaţa clientului lor ar fi fost pusă în pericol.

Tags: