Ploiești: Șapte comercianți de etnobotanice arestați pentru trafic de droguri

Ploiești: Șapte comercianți de etnobotanice arestați pentru trafic de droguri
Foto: gazetarul.ro

Șapte persoane, printre care și patru patroni de magazine care comercializează etnobotanice în București și Ploiești, au fost arestate, joi seara, pentru acuzația de trafic de stupefiante de mare risc, printr-o hotărâre a Tribunalului Prahova, anunță Mediafax.

Procurorul Ionuț Botnaru, șeful DIICOT Ploiești, a declarat că mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Prahova, joi seară, în urma unui dosar instrumentat de DIICOT Ploiești.

Botnaru a spus, că patru dintre cei șapte sunt patroni ai unor magazine de etnobotanice iar ceilalți trei sunt vânzători în magazinele acestora.

Miercuri, procurorii au audiat, timp de zece ore, 20 de persoane suspectate că ar face parte dintr-o organizație infracțională care comercializa stupefiante. Printre cei audiați se află și trei consumatori de droguri minori.

Procurorii au efectuat și 11 descinderi și percheziții la magazinele de etnobotanice și la domiciliile celor cercetați. În urma perchezițiilor anchetatorii au decoperit 150 de grame de canabis, în podul unei case din comuna Valea Călugărească, aparținând unuia dintre acuzați.

Ultima oră
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac
09:15 - Andrei Baciu: Am putea avea peste 1.500 de infectări cu coronavirus pe zi la vârful valului 4, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie
09:09 - Detaliul care vă arată că sunteți afectați de caniculă. Specialiștii trag un semnal de alarmă: Se poate ajunge chiar și la deces
09:04 - Ce a făcut campionul european Robert Glință în finala de 100 m spate, de la Jocurile Olimpice
08:44 - Noile măsuri de relaxare propuse de CNSU de la 1 august. Vizate, evenimentele artistice și culturale, evenimentele private, mitingurile și competițiile sportive, funcționarea barurilor și a cluburilor