Podul jucăriilor, între România şi Ucraina: Poliţişti şi voluntari au lăsat jucării pe marginea podului istoric dintre cele două ţări, pentru copiii care fug din calea războiului (FOTO)

Podul jucăriilor, între România şi Ucraina: Poliţişti şi voluntari au lăsat jucării pe marginea podului istoric dintre cele două ţări, pentru copiii care fug din calea războiului (FOTO)
Pod ”de jucării” între România și Ucraina. Sursa foto: Poliţia de Frontieră, Sighetu Marmației / Facebook

Podul care face legătura dintre România şi Ucraina, PTF Sighetu Marmaţiei – PTF Solotvino, a devenit un pod al jucăriilor. Voluntarii și polițiștii au lăsat acolo tot felul de jucării pentru copiii ucraineni care fug din calea războiului.

Pod ”de jucării” pentru copiii ucraineni

„Oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poate să-și ia o jucărie de pluș.

Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor”, au transmis, pe Facebook, reprezentanții Poliţiei de Frontieră, Sighetu Marmației.

De la declanșarea războiului de către Rusia și până pe 15 martie, ora 24.00, în România au intrat 440.998 de cetăţeni ucraineni.

România nu va refuza niciun refugiat ucrainean

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a insistat că țara noastră nu va refuza niciun refugiat din Ucraina.

„România va primi atâția refugiați câți vin. Nu am de gând să refuz nicio ucrainiancă și niciun ucrainian care caută refugiu la noi. (…)

Nu intenționăm să aducem în discuție un număr sau o cotă. Este vorba despre valori în care credem, refugiații trebuie ajutați. Câți vin atâția vor fi primiți și vor primi asistența care li se cuvine. Este minim minimorum cât putem să facem pentru ucrainieni în această perioadă extrem de dificilă”, a declarat Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe