Poliţia Locală Vaslui, anchetată de procurorii DNA pentru consum nejustificat de benzină

Poliţia Locală Vaslui, anchetată de procurorii DNA pentru consum nejustificat de benzină
Foto: radiotecuci.ro

Procurorii DNA au declanşat o acnhetă la Poliţia Locală Vaslui, după ce au primit o sesizare, potrivit căreia maşinile poliţiştilor din subordinea primăriei vasluiene, consumă o cantitate mult prea mare de combustibil, relatează Mediafax.

Instituţia ar fi consumat în ultimul an peste 50 de tone de benzină, cantitatea fiind considerată drept nejustificat de mare. Printre cei audiaţi de procurorii DNA Iaşi se numără şi şeful Poliţiei Locale Vaslui, Laurenţiu Turbatu.

Totodată, conducerea Poliţiei Locale Vaslui este acuzată că nu ar fi organizat licitaţie pentru achiziţia uniformelor instituţiei.

„Ancheta este începută, însă la acest moment nu putem oferi informaţii suplimentare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi, Luminiţa Merişescu.

De asemenea, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a confirmat faptul că există o anchetă a procurorilor DNA Iaşi la Poliţia Locală.

“Au fost interogaţi şeful Poliţiei Locale şi o parte dintre şoferi, ei fiind chemaţi de către DNA la Iaşi unde au prezentat inclusiv documente. Să vedem în final ce va fi, dar cred că se va da neînceperea urmăririi penale din ce cunosc eu şi din ce documente mi-au fost prezentate şi mie”, a spus Vasile Pavăl.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)