Poliţia Piteşti a reţinut o bandă de bucureşteni care pozau în inspectori OPC

Poliţia Piteşti a reţinut o bandă de bucureşteni care pozau în inspectori OPC
Foto:tion.ro

Poliţia municipiului Piteşti a reţinut cinci bucureşteni, patru bărbaţi şi o femeie, care pretindeau că sunt inspectori OPC şi au cerut şi primit bani de la două firme care îşi desfăşurau activitatea într-un  centru comercial al oraşului. Cei cinci sunt cercetaţi pentru uzurpare de calităţi oficiale, abuz în serviciu şi înşelăciune, potrivit Mediafax.

Reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, comisarul şef Dinu Dănuţ, a declarat că persoanele nu erau angajate ale Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, ci a unei organizaţii nonguvernamentale cu nume asemănător, Grupul Asociativ pentru Protecţia Consumatorului, care nu are atribuţii de control.

După ce au primit suma de 400 de lei de la reprezentanţii a două firme din complexul comercial, patroana celei de-a treia firmei a sunat la Poliţie. După ce au fost legitimaţi indivizii au fost conduşi la sediul poliţiei.

„Sunt patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 43 de ani, iar în momentul în care făceau controlul într-un mall din Piteşti au înşelat cu suma de 400 de lei pe reprezentanţii a două firme. La a treia unitate, comportamentul acestora a trezit suspiciunea patroanei, care a sunat la Poliţie pentru a anunţa incidentul, iar aceştia au fost legitimaţi şi aduşi imediat la audieri, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu, pentru Mediafax.

Cei cinci se află la sediul Poliţiei din Piteşti, pentru audieri, anchetatorii urmând să decidă dacă vor fi prezentaţi procurorului cu propunerea de reţinere pentru 24 de ore.