Prefectul de Ilfov explică cum a ajuns județul să aibă cea mai mare rată de infectare din țară. Daniel Zamfir vorbește despre carantinare zonală (VIDEO)

Prefectul de Ilfov explică cum a ajuns județul să aibă cea mai mare rată de infectare din țară. Daniel Zamfir vorbește despre carantinare zonală (VIDEO)

Rata de infectare cu COVID-19 atinge cote astronomice în județul Ilfov. Şapte localități au ajuns la o incidenţă peste 20 la mie. Alte 40 de localități au peste 8 la mie rata de infectare. Cea mai mare rată de infectare este în comună Clinceni, cu 23,68 la mie, urmată de Corbeanca şi Chiajna. Ilfovul devine astfel județul cu cea mai mare rată de infectare din țară: 16, 49 la mie.

Prefectul Daniel Zamfir a explicat într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, în matinalul prezentat de Luiza Cergan, că o posibilă cauză a acestei explozii ar putea fi concentrația mare a populației datorată apropierii de Capitală.

„Așa cum ştiţi, Ilfovul are un specifica aparte, este dispus de jur-împrejurul Bucureştiului, iar localitățile sunt foarte aglomerate, au cunoscut o dezvoltarea urbanistică deosebită în ultimul an. S-ar putea ca una dintre cazurile înmulțirii numărului de infectări să fie provocată de această aglomeraţie.

Întrebat ce măsuri suplimentare aplică pentru localităţile în care rată a depășit rata de 20 la mie, prefectul a spus că au fost intensificate controalele privind respectarea măsurilor impuse.

În acest moment, în întreg județul sunt aplicate măsurile prevăzute în HG 1090, iar în localităţile în care incidenta este peste 20, am intensificat controalele şi verificările cu privire la respectarea masurilor în vigoare. Au fost aplicate şi amenzi. Doar ieri au fost aplicate în cuantum de 12500 de lei”, a declarat prefectul de Ilfov.

Prefectul a afirmat că nu ia în calcul carantinarea județului „pentru că ar fi imposibil având în vedere dispunerea geografică și apropiere de Bucureşti. Efortul ar fi prea mare comparativ cu rezultatul”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.