PREMIERĂ! Gregorian Bivolaru, interviu din pușcărie: Sunt condamnat pentru o faptă care nu există, pentru o faptă fără victimă

PREMIERĂ! Gregorian Bivolaru, interviu din pușcărie: Sunt condamnat pentru o faptă care nu există, pentru o faptă fără victimă

Aflat într-o închisoare din România, după ce anul trecut a fost extrădat de Franța, Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a acordat un interviu exclusiv pentru Wowbiz în care acuza interese oculte care au stat la baza condamnarii lui. În premieră, el vorbește despre viața din închisoare și face dezvăluiri extrem de interesante, cum ar fi aceea că a dat în judecată statul francez la CEDO.

Face zilnic yoga, le dă sfaturi spirituale deținuților care îl solicită și, în general, se gândește la cum a fost condamnat pe nedrept la 6 ani de închisoare. Acestea sunt principalele preocupări ale liderului MISA, Gregorian Bivolaru, unul dintre cele mai controversate personaje din România ultimilor 25 de ani.

"Am fost condamnat într-un singur dosar, cel care este legat de un presupus act sexual cu o minoră, minoră care a negat constant existența faptei și care a declarat atât în fașa instanței, cât și public de nenumarate ori că i s-a smuls inițial o declarație falsă sub santaj, prin amenințare și la presiunile îndârjite ale anchetatorilor.

Cu alte cuvinte, iată că sunt condamnat pentru o faptă care nu există, pentru o faptă fără victimă. Cred că toate aceste aspecte sunt niște argumente suficient de puternice pentru a ilustra absurdul situației în care mă aflu.", susține Bivolaru de după gratii.

"Țin să amintesc că judecătorii suedezi au făcut o cercetare foarte serioasă înainte de a-mi acorda azil politic, peste care autoritățile și presa din România au trecut extrem de ușor. Suedezii au audiat cu multă atenție martori, inclusiv pe presupusa victimă, au cerut rapoarte și expertize, au cerut statului român dovezile pe care și-au construit cazul. În final concluzia autorităților suedeze a fost că în România sunt persecutat datorită convingerilor mele spirituale, religioase și s-a constatat că nu pot avea parte de un proces corect, așa că au luat decizia de a-mi acorda azil politic", explică Bivolaru care din 2006 și până astăzi are statutul de azilant politic în Suedia.

Consemnat Europol, francezii însă l-au înhățat și predat imediat când l-au prins, anul trecut, pe teritoriul lor, fapt pentru care Bivolaru a dat în judecată statul francez la CEDO.

Liderul MISA a dat și statul roman în judecata la CEDO în anul 2004, 2012 și 2013. La 28 februarie 2017, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a obligat statul român să îi plătească despăgubiri de 7.000 de euro pentru faptul că a fost în mod ilegal privat de libertate. Restul de dosare încă se judecă.