Presa maghiară: Frontul NATO-Rusia se apropie de Ungaria, crește rolul României

Presa maghiară: Frontul NATO-Rusia se apropie de Ungaria, crește rolul României
Frontul NATO-Rusia se apropie de Ungaria, crește rolul României, sursă foto: captură YT

O publicație maghiară crede că Rusia se va extinde în direcţia Mării Negre, aceştia au realizat abia după agresiunea demarată împotriva Ucrainei că este nevoie de consolidarea flancului sudic al Alianţei. Și că, în România se va constitui un grup de luptă NATO cu caracter permanent, arată g4media.

Analiza publicației maghiare NAPI GAZDASÁG, preluată de Rador

La puţin timp după demararea agresiunii ruse împotriva Ucrainei, colonelul inginer francez Clement Torrent a primit ordin să construiască împreună cu soldaţii săi o bază pe linia frontului estic al NATO, vizavi de Rusia, capabilă pentru deservirea a 1.000 de persoane.

I s-au dat şase luni pentru a înfiinţa această bază în mijlocul României, în comuna Cincu din Transilvania. Potrivit Bloomberg, lucrările se desfăşoară în prezent în ritm alert şi vor fi terminate înainte de sfârşitul anului.

Baza de la Cincu se va afla după terminare sub conducere franceză, sursă foto: captură YT

Comandantul are în subordine o echipă de 200 de membri formată din francezi, belgieni, olandezi şi intenţionează să încheie mara parte a lucrărilor încă înainte de lăsarea gerului.

Cincu se află la 200 Km de Bucureşti. Baza este proiectată în aşa fel, încât în curând să poate fi extinsă de la 1.000 de persoane la un număr de 5.000.

Localnicii se bucură că în comuna lor vor veni militari NATO, mai ales că respectiva comună este relativ săracă. Cei ce au de lucru câştigă în general 3.500 lei, dar majoritatea trăieşte de pe urma agriculturii şi a ajutoarelor din partea statului.

România are o frontieră comună cu Ucraina pe distanţa de 640 Km

Invazia rusă împotriva Ucrainei i-a făcut pe liderii NATO să conştientizeze că au neglijat consolidarea flancului sudic al Alianţei. Nu au luat în seamă atenţionările primite în urma războiului ruso-georgian din 2008, apoi de anexarea Crimeii din 2014.

Ruşii au văzut o şansă de a-şi extinde influenţa tocmai în cea mai săracă regiune a Europei, mult prea puţin apărată.

În anii trecuţi armata rusă şi-a consolidat prezenţa în zona Mării Negre prin amplasarea unor trupe terestre, modernizarea apărării aeriene şi modernizarea flotei.

Această zonă constituie punctul de pornire a consolidării influenţei ruse în Orientul Mijlociu, respectiv mai departe, în Africa – afirmă Iulia Joja, directorul Institutului de cercetare Middle East Institute din Washington.

Baza de la Cincu se va afla după terminare sub conducere franceză.

Datorită poziţiei sale şi a liniei sale tradiţionale antiruse, România oferea o scenă potrivită pentru constituirea bazei. Ţara cu 19 milioane de locuitori are o frontieră comună cu Ucraina pe distanţa de 640 Km, iar pe teritoriul ei staţionau deja înaintea războiului 1.000 de soldaţi ai NATO.

Baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Marea Neagră serveşte militarilor drept staţie logistică de tranzit.

În opinia experţilor, apariţia sa constituie în acelaşi timp o creştere a valorii statelor membre NATO din Est, precum şi schimbarea mentalităţii strategice a Alianţei.

Comandanţii francezi nu ezită să afirme că oamenii lor vor fi acei militari francezi care vor fi trimişi cel mai repede într-o zonă de conflict.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”