Preţuri aproape duble la căminele studenţeşti, în pragul noului an universitar

Preţuri aproape duble la căminele studenţeşti, în pragul noului an universitar
România este pe primul loc în ceea ce privește abandonul şcolar în rândul studenţilor. Sursa Foto: pixabay

Studenții vor trebui să plătească prețul duble la chiriile din căminele studențești. O cauză pentru majorări ar fi scumpirea facturilor la utilități, scrie antena3.ro.

Prețuri duble la cazarea în căminele studențești

Cele mai multe universităţi de la noi au mărit preţurile, pentru că se aşteaptă la facturi mai mari la gaz şi la curent electric. Așa se face că în anumite cazuri prețurile s-au dublat.

Studenților li se cere să facă economii la sânge și să nu folosească reșourile pentru a-și încălzi camerele.

Studenții plătesc 500 de lei pe lună pentru un loc în căminul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Din ianuarie 2023, tariful va creşte cu 70%, în funcţie de costul utilităţilor.

Scumpirile vor fi influenţate şi de studenţi, spune rectorul. Dacă vor face economie, facturile la enrgie vor fi mai mici şi, în consecinţă, cazarea, la fel de accesibilă.

Pentru studenţii economişti tariful va creşte, în medie, cu 100 de lei, anunţă rectorul Academiei de Studii Economice.

Un loc la cămin va fi mai scump cu 20% şi la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti. Chiar şi aşa, chiriile rămân ultima variantă pentru majoritatea studenţilor.

Singura universitate care îşi pune la bătaie economiile proprii ca să-i scutească pe studenţi de costuri suplimentare este Universitatea Bucureşti. În toate căminele sale, cazarea este mai scumpă cu doar 10 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:28 - Virgil Popescu (PNL): „Taxa pe soare e fake-news” / Cătălin Drulă (USR): Ministrul a spus niște minciuni. Ieșirile PSD-iștilor împotriva lui Popescu sunt ipocrite. La moțiune au făcut scut în jurul lui (VIDEO)
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”