Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță, a obținut în instanță un drept la replică

Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță, a obținut în instanță un drept la replică
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 / Foto: Facebook

Primăria Sectorului 4 a obținut în instanță un drept la replică pentru un material publicat de Libertatea.  Judecătorii au obligat ziarul să publice o poziţie a administraţiei locale Sector 4, care „corectează” întrebările puse de reporter unui intervievat şi chiar susţine că o parte din răspunsuri ar fi trebuit cenzurate.

Instanţa a decis ca ziarul să publice „în regim de urgenţă” un punct de vedere în care sunt corectate  întrebările puse reporterul Libertatea Cristina Radu, într-un interviu cu profesorul de matematică Mircea Ţeca (directorul Colegiului Gheorghe Şincai din Bucureşti).

Discuţia s-a purtat tema relocării liceului, cerută de Primăria Sectorului 4 pentru a consolida clădirea.

Instituţia condusă de Daniel Băluţă acuză lipsa „imparţialităţii şi a verficării informaţiei”: „Atât din modul de formulare a întrebărilor, cât şi necenzurarea afirmaţiilor false ale persoanei intervievate, reporterul nu respectă regulile imparţialităţii şi a verificării informaţiei, neapărat necesare pentru creionarea unei informări complete şi corecte a publicului, lăsând de înţeles că, aşa cum apare în articolul publicat, Primăria Sectorului 4 ar hărţui cu procese alte instituţii sau persoane, lucru în mod evident fals”, notează punctul de vedere trimis ziarului.