Primarul din Aninoasa, care ar fi sprijinit o grupare ce fura conducte petroliere, arestat pentru 29 de zile

Primarul din Aninoasa, care ar fi sprijinit o grupare ce fura conducte petroliere, arestat pentru 29 de zile
Foto: ziardambovita.ro

Primarul comunei dâmboviţene Aninoasa, Constantin Maricescu, şi alţi trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv, sâmbătă dimineaţa.

Aceştia sunt suspectaţi de sprijinirea unei grupări infracţionale şi complicitate la furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei.

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au emis pe numele celor patru persoane mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la furt şi furt cu consecinţe deosebit de grave.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti.

Primarul Constantin Maricescu şi ceilalţi trei bărbaţi cercetaţi în acest dosar au fost reţinuţi vineri, în urma unor percheziţii în Dâmboviţa şi Prahova, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, cu consecinţe deosebit de grave.

În urma percheziţiilor au fost descoperite mai multe documente contabile, actele unor imobile, 15.990 de euro şi 34.400 de lei.

Potrivit Poliţiei Române, membrii grupării ar fi furat, în perioada 2010 – 2011, conducte magistrale de transport de produse petroliere care aparţineau mai multor firme, provocând un prejudiciu care se ridică la peste 1.500.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe