Primarul din Deveselu: Băsescu mi-a cerut acordul pentru instalarea scutului antirachetă

Primarul din Deveselu: Băsescu mi-a cerut acordul pentru instalarea scutului antirachetă

Primarul comunei Deveselu, Gheorghe Beciu, într-o intervenție telefonică la emisiunea Evenimentul Zilei, de marți, a explicat părerea sătenilor despre instalarea scutului antirachetă american în comuna lor.

Discuția a avut loc pe fondul anunțării  acordului statului Român pentru instalarea în comuna Deveselu a unui părți componente a scutului antirachetă american, constând în instalarea unor baterii de rachete interceptoare, în baza militară din comuna olteană.

Primarul a declarat că a aflat cu doar o zi înainte de instalarea scutului antirachetă, în cadrul unei întâlniri informale cu președintele Traian Băsescu. În cadrul întâlnirii relatează primarul, președintele Băsescu i-a cerut acordul pentru instalarea scutului antirachetă pe raza comunei și el a fost de acord.

Primarul comunei Deveselu: Așteptăm investiții!

„Aseară, am avut o întâlnire informală, la palatul Cotroceni, cu președintele Traian Băsescu ne-a informat, ne-a cerut acordul și noi am fost de acord”, a declarat Beciu. Nu am încă acordul consiliului local, dar „legea nu prevede acest lucru”, a specificat primarul.

Majoritatea locuitorilor s-au declarat în favoarea acestei inițiative a afirmat Beciu, care a explicat că este firesc să existe și locuitori care să fie împotrivă din cauza unei slabe înțelegeri a situației.

„Așteptăm investiții,” și nu s-au înregistrat cazuri de speculanți care să fi achiziționat terenuri în speranța că vor fi răscumpărate de stat, a completat acesta pe finalul intervenției.