Primarul interimar al Constanței: Voi propune ca lunile aprilie și octombrie din an să fie denumite, prin hotărâre de Consiliu Local, lunile curățeniei

Primarul interimar al Constanței: Voi propune ca lunile aprilie și octombrie din an să fie denumite, prin hotărâre de Consiliu Local, lunile curățeniei
Foto: cugetliber.ro

Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanței, a anunțat că în perioada 1 – 31 octombrie va avea loc campania „Curățăm Constanța noastră”.

„Este o campanie fără precedent. Toţi constănţenii trebuie să înţeleagă că doar împreună putem avea un oraş curat pe care să-l lăsăm moştenire copiilor noştri. Îi invit pe toţi locuitorii municipiului Constanţa la un efort comun, deoarece doar împreună putem schimba faţa oraşului. Voi propune ca lunile aprilie şi octombrie din an să fie denumite, prin hotărâre de Consiliu Local, lunile curăţeniei. Această campanie se adresează tuturor constănţenilor care locuiesc la case şi blocuri, tuturor companiilor care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Constanţa, dar şi instituţiilor publice constănţene”, a declarat Făgădău.

Campania presupune ca fiecare persoană să își facă curat în fața casei sau a firmei, iar activitățile presupun refacerea gardurilor, a firmelor luminoase, curăţarea şi igienizarea faţadelor şi a zidurilor, curăţarea terenurilor şi a locurilor de joacă, precum şi a parcurilor, notează cugetliber.ro.

În plus, campania va fi monitorizată și filmată, iar Poliția Locală va supraveghea implicarea cetățenilor.

În cazul neparticipării, oamenii sunt bun de plată. Amenzile pentru persoane fizice sunt cuprinse între 400 și 1.000 de lei.

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele