Ciprian Ciucu: ASPA e responsabilă de strângerea maidanezilor. A avut buget de 17 milioane, dar s-a bazat pe târgurile de animale. Cine are interesul ca ASPA să țină un număr mare de câini în adăposturi? Cine face bani din asta? (VIDEO)

Ciprian Ciucu: ASPA e responsabilă de strângerea maidanezilor. A avut buget de 17 milioane, dar s-a bazat pe târgurile de animale. Cine are interesul ca ASPA să țină un număr mare de câini în adăposturi? Cine face bani din asta? (VIDEO)
Foto: Ciprian Ciucu / Facebook

La cinci zile după ce o femeie a murit sfâșiată de câini în zona Lacul Morii din Sectorul 6 al Capitalei, primarul sectorului, Ciprian Ciucu (PNL), a ieșit la declarații. Asta a ținut să precizeze încă de la început că ASPA, instituție în subordinea Consiliului General al Muncipiului București, e singura instituție abilitată să strângă și să supravegheze câinii maidanezi, având bugete și angajați specializați în acest sens.

Ciucu dă vina pe ASPA după ce o femeie a murit sfâșiată de câini

„Cine e responsabil legal cu strângerea și supravegherea câinilor maidanezi? Evident că ASPA, care e unica instituție înființată și abilitată să se ocupe de această problemă în tot Bucureștiul, conform Ordonanței Guvernului 155/2001.

Vorbim de o instituție înființată special cu acest scop, deținând bugete și angajați specializați în managementul animalelor fără stăpân. Tot ASPA decide cum își îndeplinește obiectivele acestui serviciu puiblic. (…)

Din 2003, ASPA și-a derulat activitatea exclusiv sub Consiliul General al Muncipiului București”, a declarat Ciucu.

Ciucu reproșează ASPA că s-a axat pe comunicare, nu pe capturarea câinilor

Primarul Sectorului 6 a susținut apoi că au început să reapară câinii maidanezi în București deoarece ASPA nu mai are decât 13 angajați. El a mai ținut să atragă atenția că șefii ASPA s-au concentrat pe cazarea și sterilizarea câinilor și că ASPA nu acționează în week-end și de sărbători.

Ciucu a mai susținut că ASPA e condusă de Diana Pungă, city manager al Bucureștiului, delegată în această funcție de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

„În 2022, ASPA a avut un buget de 17 milioane de lei și s-a bazat pe târguri de animale. Asta n-a fost eficient, cred eu. Acțiunea s-a mutat de pe partea de capturare, pe partea de depozitare, hrană, comunicare”, a mai acuzat Ciucu.

Ciucu: Cine are interesul ca ASPA să țină un număr mare de câini în adăposturi?

El a mai susținut că în adăposturi „condițiile sunt groaznice” și că mor acolo 40 de câini lunar.

„Cine are interesul ca ASPA să țină un număr mare de câini în adăposturi și câinii să fie pe străzi în număr mare? Cine face bani din asta?”, a mai declarat primarul Sectorului 6.

Urmăriți B1TV.ro și pe