Primul transfer pe criptomonede din fotbalul profesionist. Un club a perfectat aducerea unui fotbalist veteran în fotbalul spaniol, care jucase și la Real Madrid, integral cu monede digitale

Primul transfer pe criptomonede din fotbalul profesionist. Un club a perfectat aducerea unui fotbalist veteran în fotbalul spaniol, care jucase și la Real Madrid, integral cu monede digitale
foto: Pixabay

Un fotbalist cu multă experiență în fotbalul spaniol și nu numai a devenit primul jucător profesionist transferat de un club într-o tranzacție perfectată integral cu monede digitale.

Un club a perfectat primul transfer pe criptomonede din fotbalul profesionist

Jucătorul în cauză este David Barral, care în cariera sa a trecut pe la Real Madrid, APOEL, Sporting de Gijon, dar care a evoluat și în ligi profesioniste din Japonia și Emiratele Arabe Unite. Transferul său în al treilea eșalon al fotbalului din Regat, Segunda Division B, la echipa DUX Internacional de Madrid, cunoscută și ca Inter Madrid, s-a finalizat într-o afacere perfectată integral pe baza criptomonedelor, transmite Crypto News.

Clubul a anunțat, pe Twitter, că transferul lui Barral a fost posibil mulțumită noului sponsor, Criptan, o firmă specializată pe zona de monede digitale ce are sediul în Valencia.

Suma transferului nu a fost dezvăluită, iar clubul nu a precizat ce tip de monedă digitală a fost folosit în tranzacție. În vârstă de 37 de ani, jucătorul fusese lăsat liber de divizionarea secundă Racing de Santander, astfel că banii cel mai probabil s-au îndreptat către o plată la semnătură, un bonus acordat de obicei jucătorilor liberi de contract.

Tehnic, primul transfer înregistrat cu bitcoin în istoria fotbalului a fost mutarea din 2018 care l-a vizat pe Omer Faruk Kiroglu, un fotbalist turc a cărui venire la echipa de amatori Harunustaspor l-a costat pe președintele clubului respectiv 521 de dolari în monede digitale. Președintele recunoștea la acea vreme că a fost vorba despre o mișcare publicitară, una încununată cu succes, în condițiile în care clubul amator Harunustaspor a ajuns să fie în lumina reflectoarelor din presa internațională, „de parcă ar fi fost un club profesionist”.

Co-proprietar al clubului spaniol este DUX Gaming, o firmă spaniolă de e-sports care a încheiat o înțelegere cu echipa anul trecut, iar la puțin timp aceasta avea să își schimbe numele în DUX Internacional de Madrid.