Procuroarea care s-a ocupat de cazul FNI, ucisă cu premeditare?

Procuroarea care s-a ocupat de cazul FNI, ucisă cu premeditare?
Foto: exclusivenews.ro

Adevărul legat de împrejurările în care a murit Luminiţa Şega, singurul procuror care l-a pus sub acuzare pe Sorin Ovidiu Vîntu, ar putea să iasă la iveală, întrucât se pare că analizele toxicologice se apropie de sfârşit, cel mai probail ele vor fi gata luna aceasta, informează Evenimentul Zilei.

Nici acum procurorii Parchetului General nu-şi pot explica modul subit în care Luminiţa Şega a decedat. La scurt timp după prăbuşirea FNI, mass-media aveau să scrie despre cazul misterios a procuroarei.  Aceasta a murit pe 31 iulie 2006, la vârsta de 42 de ani.

În luna martie 2005, procuroarei i s-a făcut rău dintr-o dată. Şega a fost internată la spital, însă înainte ca orice diagnostic să fie dat, femeia de 42 de ani a încetat de viaţă. Potrivit unor rezultate, reputatul toxicologic M. Leitha, de la Clinica de Toxicologie din Bergamo, Italia a declarat că aceasta fusese intoxicată cu alumină.

Doi ani mai tărziu fratele Luminiţei Şega, Mircea Slăvilă, le-a cerut procurorilor deshumarea cadavrului surorii sale. Cu câteva zile mai târziu s-a deschis şi o anchetă în cazul morţii, însă dosarul încă se află pe rolul Parchetului Tribunalului Bucureşti.

„Nu-i interesează să afle dacă a fost omorâtă, cine a omorât-o. Ştiţi unde era dosarul ultima oară când m-am interesat ce se mai întâmplă cu ancheta? La rubrica Diverse, unde sunt toate găinăriile”, a declarat nemulţumit de dezinteresul anchetatorilor, citat de sursa precizată.

Rezultate aflate cu greu

Potrivit Evenimentului Zilei, anchetatorii nu pot face nimic pentru că nu au o analiză toxicologică prin care se poate stabili cauza morţii.

După cinci ani de zile familia procuroarei a fost înştiinţată că testele pot fi realizate de specialiştii de la Institutul de Igienă  şi Sănătate Publică Veterină.

„Abia de curând legiştii ne-au spus că există aceată soluţie. Sperăm ca, până la finele acestei luni să ave şi cauza morţii”, arată sursa precizată.

Luminiţa Şega l-a pus sub acuzare pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru infracţiuni economice grave. În 2004 dosarele i-au fost reţinute, iar Vîntu nu a mai fost anchetat.

Misterul ar putea fi dezlegat