Procurorii cer arestarea lui Vîntu în dosarul privind favorizarea lui Popa

Procurorii cer arestarea lui Vîntu în dosarul privind favorizarea lui Popa
Foto: evz.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au solicitat arestarea preventivă a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în dosarul în care este acuzat de favorizarea fostului director al Gelsor, Nicolae Popa. Vîntu are deja un mandat în dosarul de şantajare a lui Sebastian Ghiţă.

În prezent, Sorin Ovidiu Vîntu are în acest dosar interdicţia de a părăsi ţara. Potrivit Mediafax, Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă înlocuieşte măsura obligării de a părăsi ţara în cazul lui Vîntu cu arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Vineri, Nicolae Popa nu a fost adus la instanţa Tribunalului Bucureşti, fiind citat pentru termenul viitor, din 17 iunie.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au fost trimişi în judecată pe 12 octombrie 2010 pentru favorizarea lui Nicolae Popa (capturat de autorităţi în Indonezia) şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.

Vîntu este arestat preventiv în alt dosar, în care este acuzat, alături de Ion Ilie Cezar, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.