Profesoară de română care lua mită de la corigenți, reținută după un flagrant delict

Profesoară de română care lua mită de la corigenți, reținută după un flagrant delict

O profesoară de limba și literatura română din Tulcea, a fost reținută, miercuri, de polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție după ce a fost surprinsă în flagrant în timp ce primea mită de la elevi. În timpul percheziției organizate la locuința femeii procurorii au descoperit 800 de lei și 500 de euro, care potrivit anchetatorilor proveneau de la elevi, anunță Mediafax.

Comunicatul de presă al DGA precizează că, polițiștii coordonați de un procuror de pe lângă Tribunalul Tulcea, au organizat, marți, un flagrant delict profesoarei ceare era bănuită de comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Pe parcursul percheziției efecuate la domiciliul femeii au fost descoperite plicuri care conțineu sumele de 800 de lei, respectiv 500 de euro, primite pe parcursul zilei de la trei eleve ale liceului la care aceasta activa.

Elevele care au plătit sumele respective se aflau în stare de corgență la materia Limba și Literatura Română și în schimbul banilor primiseră asigurarea că dascălul le va promova.

Una dintre elevele cărore li se solicitaseră banii a făcut un denunț la poliție, în baza căruia a fost organizat flagrantul.

Intermediara mitei se pare că a fost o altă elevă a liceului, care este și ea cercetată penal pentru complicitate la infracțiune de luare de mită, în stare de libertate cu interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.

Celelalte eleve care au dat mită profesoarei sunt cercetate și ele pentru infracțiunea de dare de mită, în stare de libertate.

În cazul dascălului procurorul a decis măsura rețineriim preventive pe 24 de ore, urmând ca aceasta să fie przentată judecătorilor de la Tribunalul Tulcea cu propunerea de arestare preventivă pe 29 de zile.