Profesor din Timișoara, condamnat după ce a umilit o elevă la examenul de bacalaureat. Motivul pentru care acesta și-a ieșit din minți

Profesor din Timișoara, condamnat după ce a umilit o elevă la examenul de bacalaureat. Motivul pentru care acesta și-a ieșit din minți
Profesor din Timișoara, condamnat după ce a umilit o elevă la examenul de bacalaureat. Sursa: Freepik

Un profesor universitar din Timișoara a fost condamnat în primă instanță pentru că a umilit o elevă la examenul de bacalaureat din 2017. Șeful comisiei ar fi încercat s-o scoată cu forța pe tânără din sala de examen pentru că a prezentat permisul de conducere în loc de buletin.

Bărbatul și-ar fi ieșit din minți și a insultat eleva, motiv pentru care Judecătoria Rădăuți i-a aplicat o condamnare de 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Sentința penală nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava, potrivit europafm.ro.

A insultat-o pentru că a prezentat permisul de conducere în loc de buletin

Motivând că și-a pierdut buletinul, eleva de la Colegiul Tehnic din Rădăuți a prezentat permisul de conducere comisiei de examinare. Respectivul profesor universitar, care fusese desemnat președinte la examenul de bacalaureat din 2017, a vrut s-o scoată afara din sala pe elevă.

La insistențele celorlalți profesori, tânăra a fost primită în sala de examen pe care l-a promovat cu nota 8,45.

Tânăra a depus plângere penală

Pentru expriența prin care a trecut, tânăra a depus plângere penală și l-a acționat pe profesor în judecată și pe căi civile.

Trei instanțe de judecată i-au dat câștig de cauză, iar profesorul universitar a fost obligat la plata a 5.000 de lei cu titlu de daune morale.

Urmăriți B1TV.ro și pe