Prognoza meteo de 1 Mai: Weekend cu vreme rece, se încălzeşte abia duminică

Prognoza meteo de 1 Mai: Weekend cu vreme rece, se încălzeşte abia duminică
Foto: restivo.org

Weekend-ul pare să fie unul nu tocmai plăcut și însorit, mai degrabă înnorat și cam ploios, dar cu temperaturi cuprinse între 11 și 24 de grade Celsius.

De 1 mai, la munte vremea va fi înnorată și poate să fie însoțită de averse scurte de ploaie. Însă pe litoral românii se vor bucura de temperaturi de peste 20 de grade, cu atenționarea că temperatura apei mării nu va depăși 15 grade Celsius, ceea ce înseamnă că scăldatul în apă nu prea este recomandat.

Pronoza meteo în perioada 27 aprilie – 1 mai

În țară

Miecuri, cerul va fi temporar noros. Va ploua slab, local în Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia, Banat și zona de munte și doar izolat în restul teritoriului. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 13…23 de grade, iar cea minimă între 1..11 grade.

Joi, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice, sudice, dar și în zona de munte, unde, mai ales ziua, pe arii restrânse va ploua. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 13 și 23 de grade și minime între 1 și 11 grade.

Vineri, cerul va fi variabil, cu temperaturi maxime cuprinse între 20..22 grade, iar cele minime între 7 și 11 grade Celsius.

Sâmbătă, vremea se menține răcoroasă. Va ploua slab, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va ajunge la 22 grade, iar cea minimă va fi cuprinsă în jurul valorii de 11 grade.

Duminică, vremea se încălzește și va fi predominant frumoasă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă în jurul valorii de 14 grade Celsius.

În București

Miercuri, cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

Joi, cerul va avea înnorări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade Celsius.

Vineri, cerul va fi temorar noros. Temperatura maximă va ajunge la 22 grade, în timp ce temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 11 grade.

Sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasă. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 17 și 22 de grade și minime între 10 și 12 grade Celsius.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin. Temperatura maximă va ajunge la 24 de grade, iar cea minimă la 13 grade Celsius.