Proiect de lege: Violența emoțională în familie, pedepsită cu închisoare (VIDEO)

Proiect de lege: Violența emoțională în familie, pedepsită cu închisoare (VIDEO)
Foto: Blackburn Center

Violența emoțională în familie ar putea fi pedepsită cu închisoarea, informează B1 TV. Proiectul de lege, care introduce această nouă formă de violență domestică pe lista infracțiunilor, se află acum în dezbatere publică, iar inițiatorii susțin că fenomenul a atins cote alarmante în România. În 2015, au fost înregistrate aproape 200 de decese ca urmare a violenței domestice.

Violenţa domestică a dus de multe ori la un final tragic. Specialiştii atrag atenţia că astfel de cazuri sunt dese în familiile din România. Mii de oameni suferă, deși nu sunt neapărat loviți sau răniți.

Proiect de lege: Violența emoțională în familie, pedepsită cu închisoare

#DIRECT_ONE_odymg7#

Proiectul de lege propune ca toate formele de violenţă psihologică să fie considerate infracţiuni, iar pedeapsa să fie închisoare de la trei luni la un an.

”Este foarte rău că au început să se gândească la asta abia acum, atât de târziu, pentru că obligația statului, prin semnarea Convenției europene a drepturilor omului este și aceea de a proteja ființa umană din toate punctele de vedere. Or să știți că de foarte multe ori s-au întâlnit în practică oameni mutilați sufletește pentru faptul că au fost abuzati din punct de vedere pshilogic”, a susținut avocatul Artin Sarchizian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu