Pui de urs, care era ținut captiv de un bărbat din Borșa, descoperit în urma unor percheziții: Polițiștii au găsit și 40 de kilograme de carne, care pare a fi de vânat

Pui de urs, care era ținut captiv de un bărbat din Borșa, descoperit în urma unor percheziții: Polițiștii au găsit și 40 de kilograme de carne, care pare a fi de vânat
Foto: pixabay.com

Polițiștii din Maramureș au descoperit, joi, un pui de urs care era ținut captiv de un bărbat din orașul Borșa. Reprezentanții Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureș au făcut percheziții la locuința și dependințele bărbatului, ocazia cu care au găsit nu doar animalul în vârstă de doar câteva luni, ci și 40 de kilograme de carne, care pare a fi de vânat și o capcană.

Polițiștii din Maramureș au găsit un pui de urs și zeci de kilogramte de carne, posibil de vânat, în gospodăria unui bărbat

”Astăzi, 10 iunie, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureș, în baza mandatelor emise de Judecătoria Vișeu de Sus, au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuința și dependințele unui bărbat, de 59 de ani, din Borșa.

În urma verificărilor, au fost ridicate peste 40 de kg. de carne, ce par a fi de vânat, un exemplar de interes cinegetic din specia urs, femelă, cu vârsta de aproximativ 4 luni, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanț și ancoră metalică, precum și alte bunuri”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Puiul de urs a fost examinat de un medic veterinar și a fost predat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș.

Bărbatul este cercetat acum de procurorii de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.

”Pe parcursul perchezițiilor, polițiștii S.A.E.S.P. au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, polițiștilor din cadrul Grupei Canine și Poliției Borșa, precum și al comisarilor Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș”, se mai menționează în comunicatul Poliției Române.