Rabla pentru electrocasnice 2020. 400 de lei de la stat pentru electrocasnicele vechi. Anunțul Ministerului Mediului

Rabla pentru electrocasnice 2020. 400 de lei de la stat pentru electrocasnicele vechi. Anunțul Ministerului Mediului
Foto: romanialibera.ro

Programul Rabla ar urma să se desfășoare și pentru electrocasnice. Ghidul „Rabla pentru electrocasnice” a fost lansat în dezbatere publică luni, de Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Prin intermediul acestui program, românii ar urma să primească vouchere de 400 de lei pentru achiziționarea de mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere, combine frigorifice, televizoare etc. Principalul scop al programului este eficientizarea energetică, potrivit ministrului.

„Avem la dispoziţie 40 de milioane de lei şi românii pot achiziţiona până la finalul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunţă. Am estimat că venim în sprijinul a 100.000 de români care vor apela la acest program, dar şi a industriei româneşti. La fel de important este că, prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici , iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor”, a declarat Alexe în cadrul unei conferințe de presă susținute în Bacău.

Costel Alexe, despre „Rabla pentru electrocasnice”: „Dacă solicitărie vor fi mari, vom suplimenta suma alocată”

Ministerul Mediului ar putea majora bugetul, dacă solicitările vor fi peste așteptări, susține oficialul.

„Colectarea lor se va face organizat, nu vom mai găsi frigidere la gropile de gunoi ale oraşelor. Dacă solicitările vor fi mari, vom suplimenta suma alocată”, a declarat Costel Alexe.

Voucherele vor fi electronice, iar aplicația va putea fi transmisă pe www.amf.ro. În baza solicitării, se va primi un număr de înregistrare cu care cumpărătorii se vor prezenta la vnzătorii înscriși în program.

Condiția esențială presupune predarea unui aparat electrocasnic similar.