Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând

Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
Captură Video - Guvernul României / Facebook

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat miercuri, la finalul ședinței de guvern, cum se va putea face departajarea între vaccinați și nevaccinați în situația în care se vor impune restricții pentru cei din urmă în anumite locuri publice, precum cluburile și restaurantele.

“Organizatorul trebuie să înțeleagă foarte clar. El va fi amendat și amenzile nu sunt mici în aceste condiții. Dacă undeva unde clar trebuie să intre numai vaccinați nu s econtrolează, orice persoană acolo cu simțul civic poate să pună mâna pe telefon și să anunțe și acest lucru chiar îl recomand.

Dacă cineva intră într-o zonă în care se știe că trebuie să intre numai vaccinați și vede că nu se controlează deloc și nu se întrabă de orice dovadă că ești vaccinat înseamnă că organizatorul încalcă regulile și legea. Organele de control vin, verifică. Dacă găsesc persoane nevaccinate care nu pot proba vaccinarea prin sondaj se poate persoana respectivă să fie amendată”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a mai precizat că principala responsabilitat revine organizatorilor, iar dacaă nu s erespectă legea există riscul ca măsurile să fie înăsprite și mai mult:

“Aș apela înainte de control la responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Când au fost închise discotecile și cluburile și au zis că nu putem lăsa pe nimeni înăuntru erau organizatorii și operatorii lor foarte supărați că l-am închis. Acuma când spunem se deschid dar spunem că e o zonă de risc unde pot intra doar vaccinații. Dacă ei nu au înțeles că asta e un lucru pozitiv și ei încalcă regulile, riscul este să vedem că măsurile sunt ineficiente și să se reia alte măsuri mai stricte. E responsabilitatea lor în primul rând”, a precizat Raed Arafat.

Tags: