Raed Arafat, despre criza locurilor din spitale pentru pacienții COVID: „Toate unitățile de primiri urgențe au locuri de ventilat unde pacienții sunt îngrijiți și așteaptă locuri la ATI”

Raed Arafat, despre criza locurilor din spitale pentru pacienții COVID: Toate unitățile de primiri urgențe au locuri de ventilat unde pacienții sunt îngrijiți și așteaptă locuri la ATI
Secretaru de stat Raed Arafat, noi informa'ii despre varianta Delta. Sursa foto: Facebook/Raed Arafat

Raed Arafat a precizat în legătură cu pacienții COVID care astăzi așteptau locuri libere la ATI, că pentru o parte au fost găsite paturi, pentru alții nu. El a subliniat că situația din spitale nu este încă stabilă și că locurile libere de la ATI se ocupă imediat ce sunt eliberte.

De asemenea, șeful DSU a mai precizat că unitățile primiri urgențe au la rândul lor locuri de ventilație pentru pacienții covid care așteaptă paturi la ATI:

„Toate unitățile de primiri urgențe au locuri de ventilat unde pacienții sunt îngrijiți, chiar în unele spitale sunt medici anesteziști care fac vizite acolo. Deci pacienții sunt îngrijiți. Din pacienții care au fost astăzi, o parte s-au găsit locuri pentru ei, o parte sunt îngrijiți și așteaptă. Problema acestui val nu sunt doar bolnavii de terapie intensivă. Avem mulți pacienți care necesită ventilație sau oxigen pe flux mare”,  a declarat Raed Arafat.

Ultima oră
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)