Raed Arafat, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19: Am făcut-o public ca să arăt un lucru – ce recomandăm facem și noi. Vaccinul e sigur, voluntar și gratuit (VIDEO)

Raed Arafat, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19: Am făcut-o public ca să arăt un lucru – ce recomandăm facem și noi. Vaccinul e sigur, voluntar și gratuit (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Vaccinul anti-COVID-19 este sigur, gratuit și voluntar, a reiterat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am fi vaccinat sau nu ne vaccinăm”, a explicat demnitarul luni, după ce i-a fost administrată o doză din serul produs de Pfizer și BioNTech, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Capitală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Raed Arafat, șeful DSU, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19

„Astăzi ne-a venit rândul. Vor continua colegii noștri să vină în următoarele zile. Colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, de la sediul central vorbim aici, o să meargă la Crețulescu mai departe pentru vaccinare mare parte dintre ei. Este un gest de normalitate, deci noi am făcut un pas acum care am așteptat – eu vă spun, abia am așteptat să ajung să pot să mă vaccinez și am promis că fac acest lucru public, și l-am făcut public ca să arăt un lucru. Ce recomandăm îl facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am fi vaccinat sau nu ne vaccinăm”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a subliniat că vaccinarea anti-COVID-19 reprezintă „speranța pe care o avem la acest moment”.

„Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem la acest moment. Asta este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, nu este obligatoriu, este considerat vaccin sigur, este un vaccin care este gratuit – dacă, totuși, cât mai mulți îl facem, reușim poate cât mai repede să reajungem într-o situație cât mai aproape de normalitate. Îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste știri nefondate, afirmații nefondate despre vaccin și să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific. Există deja destule care să dea informații și să explice cum funcționează vaccinul respectiv, și să vină la vaccinare”, a adăugat Raed Arafat.

Raed Arafat va primi doza de rapel în data de 1 februarie.

„Bineînțeles, asta este prima. Mai avem o doză de făcut împreună cu colegii în data de 1 februarie, care este doza de rapel”, a precizat oficialul.

Întrebat cum a fost administrarea vaccinului anti-COVID-19, șeful DSU a răspuns: „Foarte ușoară. Eu mă vaccinez în fiecare an pentru gripă sezonieră. Pot să spun că nicio diferență din acest punct de vedere”.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunțase anterior că astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.