Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă, cu multe restricții!”

Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă, cu multe restricții!

Răzvan Cherecheș, fost consilier al lui Vlad Voiculescu, pe vremea când membrul USR-PLUS era ministru la Sănătate, a lansat un nou scenariu apocaliptic, în contextul COVID-19. Profesorul universitar din Cluj crede vor fi impuse restricții severe în România, în această iarnă.

„Din nefericire, ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricţii, pregătiţi-vă! Nu va ajuta deloc faptul că ţările cu rată mare de vaccinare vor avea o viaţă normală – ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021”, a notat Cherecheș, pe Facebook.

Cherecheș crede că România are toate datele care anticipează o evoluție nefavorabilă din punct de vedere epidemiologic, pentru finalul anului în curs și începutul lui 2022.

„R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R > 1 infecţia se împrăştie în populaţie, dacă R

Datele COVID-19 în România, la zi

Grupul de comunicare strategică anunță că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.478 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Capitala intră în scenariul galben, cu o rată de incidență de 2,05 cazuri la mia de locuitori. Rata de incidență a depășit pragul de 2 cazuri la mia de locuitori și în Timiș (2,08), Satu Mare (2,91), Ilfov (2,37) și Bistrița-Năsăud (2,13).

În intervalul 16.09.2021 (10:00) – 17.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 73 de decese (36 bărbați și 37 femei). 66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.