Referendum împotriva „păcănelelor” în Voluntari: Florentin Pandele vrea să închide sălile de jocuri de noroc (VIDEO)

Referendum împotriva păcănelelor în Voluntari: Florentin Pandele vrea să închide sălile de jocuri de noroc (VIDEO)
Foto: Pixabay

Referendum în Voluntari pentru interzicerea jocurilor de noroc şi pariuri! Acesta se va organiza chiar în ziua alegerilor europarlamentare, pe data de 26 mai, la iniţiativa primarului Florentin Pandele. Aşadar, în oraş va avea loc încă un referendum, pe lângă cel pe justiţie, anunţat de preşedintele Klaus Iohannis.
Primarul Florentin Pandele susţine că în localitatea pe care o conduce există 30 de săli de jocuri de noroc, iar oamenii i-au cerut să se rezolve această problemă. Asta în contextul în care există tineri care au ajuns dependenţi de aceste jocuri şi pierd sume uriaşe de bani în sălile de jocuri de noroc.

De asemenea, Pandele spune că celelalte eforturi administrative pentru a descuraja fenomenul au fost ineficiente. Cu toate acestea, el a admis că nu e sigur dacă ar fi organizat acest referendum, dacă pentru aceeași zi nu ar mai fi fost deja convocat unul, cel pentru justiție.

„Profităm și noi de ocazia alegerilor europarlamentare și am găsit de cuviință să vin cu această propunere pentru faptul că sunt mai mulți cetățeni care au venit la mine în audiență și care mi-au spus că nu mai știu ce să facă. Unii dintre ei au început să vândă lucruri din casă. Au copii, unii elevi, alții tineri săriți chiar de 20 de ani, care merg și joacă aproape zilnic deja. Unii și-au făcut nu o pasiune, ci un mod de viață din asta. Nu știm dacă din punct de vedere constituțional acest referendum, dacă va întruni voturile necesare, va putea să fie validat, iar pe teritoriul administrativ al orașului Voluntari să nu mai existe aceste activități comerciale.”, spune Florentin Pandele, pentru G4Media.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Primarul din Voluntari a vorbit şi despre cât de gravă este problema jocurilor de noroc în oraşul său, prezentând un caz real al unui băiat care şi-a umplut părinţii de datorii.

„Un amic de-al meu a venit la mine și mi-a zis că își trimite unul din copii în afara României să facă studii pentru că unul dintre băieții săi deja l-a umplut de datorii. La o lună de zile vine cineva care îi spune că băiatul s-a împrumutat și trebuie să restituie banii. Dar nu este un caz singular, nu-l prezint neapărat pe acesta ca fiind motivul care ne-a determinat să luăm o asemenea hotărâre. Noi am mai dat o hotărâre a Consiliului Local anul trecut în care am cerut interzicerea acestor jocuri de noroc. Nu s-a întâmplat nimic pentru că ei își iau formele de legalizare de funcționare de la oficiul jocurilor de noroc, o structură centrală, iar noi, cel puțin la nivel local, nu suntem decât spectatori.”, a mai dezvăluit Pandele.

În plus, edilul a explicat de ce nu ar fi organizat acest referendum, dacă nu ar fi existat şi cel pentru justiţie, anunţat de Iohannis.

„Sincer să fiu nu știu dacă aș fi făcut-o. Sincer. De ce? Pentru că un referendum duce la niște costuri. Într-o încăpere e urna pentru cei care votează la europarlamentare, într-o altă încăpere va fi urna cu referendum. Acolo unde este o urnă cu referendum pentru justiție nu va fi o mare pagubă dacă va mai fi și o urnă cu acest subiect. Dar să fiu sincer, nu știu dacă aș fi propus acum lucrul acesta. Poate aș fi așteptat și dacă aș fi așteptat nu cred că ar fi fost un lucru bun pentru că le-am promis la creștinii ăia că voi face ceva și de fiecare dată când mă întâlnesc cu cu ei îmi spun: domnu’ primar, ne-ați promis, nu ați făcut nimic.”, a încheiat primarul din Voluntari.

Urmăriți B1TV.ro și pe