Religia ar putea să dispară în nouă țări ale lumii

Religia ar putea să dispară în nouă țări ale lumii
Foto: marz-kreations.com

Un studiu făcut pe baza unor date de recensământ colectat din nouă țări, arată că religia ar putea să dispară în statele respective, informează BBC.

În experiment s-au luat în calcul numărul oamenilor religioși și motivele sociale pentru care aceștia au decis să fie adepți ai relgiilor respective.

Țările în care studiul a fost efectuat sunt Australia, Austria, Canada, Republica Cehă, Finlanda, Irlanda, Olanda, Noua Zeelandă și Elveția.

Experimentul pe care cercetătorul american Daniel Abrams l-a folosit pentru a determina dacă religia poate fi sortită extincției sau nu, se aseamănă cu un studiu desfășurat tot de acesta în 2003. În vremea aceea Daniel Abrams încerca să înțeleagă care este motivul pentru care unele limbi din lume sunt mai puțin vorbite decât altele.

Cercetătorul american a declarat că studiul nu va fi foarte concludent, deoarece „în mintea unui individ se întâmplă tot felul de lucruri complicate”, însă poate în urma „acestor analize o să reiasă ceva foarte interesant”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:47 - Nudistă, la plajă pe malul Dunării. Polițiștii au aflat, în final, de ce se dezbrăcase în pielea goală
18:47 - Spania crede că lumea ar trebui să asculte „vocea” Chinei pentru încheierea războiului din Ucraina. Pedro Sanchez, după Consiliul European: Bejingul este un actor global
18:32 - Mădălina Crețan, dezvăluiri cutremurătoare! Ce reacție a avut fetița lui Nosfe în ziua în care artistul s-a stins din viață: „Iris a simțit”
18:25 - Inspectorii sanitari au descoperit cel mai murdar restaurant din ultimii 15 ani: „Carnea a fost târâtă pe podea de șobolani”
18:18 - UEFA ar urma să analizeze o posibilă excludere a Belarusului din preliminariile EURO 2024, acolo unde marți va juca împotriva României
18:17 - O femeie s-a aruncat de la etajul patru, sub ochii pompierilor și medicilor / Ea a murit la spital
18:10 - Preot din Moscova, filmat în timp ce lovea o bunicuță doar pentru că s-a apropiat să vândă câteva flori mai aproape de el (VIDEO)
18:06 - Job-urile care îți pot asigura un venit de 4.000 de lei pe lună / Multe domenii caută oameni talentați și calificați
17:54 - Florin Cîțu: În PNRR scrie foarte clar că nu trebuie să existe mai multe sisteme de pensii și că nu putem să mai avem creșteri din pixul politicianului. Poți să introduci câteva excepții, dar astăzi la noi e Vestul Sălbatic (VIDEO)
17:53 - Un român a fost găsit înjunghiat mortal, în Marea Britanie, după ce a câștigat 2.000 lire la cazino