Rețeta de turtă dulce pentru Crăciun este un motiv de bucurie pentru toată familia. Fursecurile sunt adesea preparate de adulți și decorate de copii, iar în seara de ajun micuții preferă să le lase bun brad, în ideea că le va mânca Moșul atunci când vine să lase cadourile.
Regina Elisabeta a II-a este și ea o mare fantă a acestor prăjiturele, motiv pentru care, în timp, a fost creată o rețetă delicioasă, special pe gustul ei și al familiei regale.
Citiți și: Prognoza meteo în săptămâna de Crăciun. Temperaturi neobișnuit de scăzute în toată țara (VIDEO)
Membrii familiei regale se bucură și ei, la fiecare Crăciun, de faimoasa rețetă de turtă dulce. În perioada Sărbătorilor oricine trece pragul Palatului Buckingham are șansa să guste aceste prăjiturele absolut delicioase.
Făina, condimentele și untul se amestecă cu vârful degetelor. Pentru a forma o pastă, se adaugă treptat laptele. Întreaga compoziție se înfășoară în folie și se lasă minim două ore sau chiar maxim peste noapte, să se odihnească.
Secretul este ca acest timp să fie cât mai lung, iar patiserii regali recomandă ca aluatul să fie lăsat „la odihnit” peste noapte ca să fie mult mai fraged.
După ce ați lăsat aluatul la odihnit și a trecut timpul pe care l-ați ales, pregătiți cuptorul pentru turta dulce. Acesta trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Cu ajutorul unui făcăleț, întindeți foarte bine aluatul, până când ajungeți la o grosime de 3 milimetri. Apoi, cu formele de prăjituri decupați fiecare bucățică în parte, iar apoi se așează pe hârtia de copt într-o tavă de silicon sau din metal.
Se lasă la copt timp de 7-8 minute, la 180 de grade Celsius, până când fiecare prăjiturică în parte s-a întărit puțin și s-a copt.
Turta dulce poate fi servită cu un pahar de lapte cald sau cu o cană de ciocolată caldă ori un ceai preparat direct din plante uscate.