Prognoza meteo în săptămâna de Crăciun. Temperaturi neobișnuit de scăzute în toată țara (VIDEO)

Prognoza meteo în săptămâna de Crăciun. Temperaturi neobișnuit de scăzute în toată țara (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta

Meteorologii anunță ninsori abundente în săptămâna de Crăciun și temperaturi negative în țara, în unele zile sub limitele obișnuite pentru această perioadă. În zonele montane sunt anunțate ninsori abundente, drumuri blocate și viscol.

Meda Andrei, meteorolog în cadrul ANM a vorbit despre starea vremii în perioada 18-24 decembrie 2021, într-o intervenție telefonică în emisiunea Talk B1, prezentată de Andreea Moraru, pe B1 TV.

„Avem în vigoare un cod galben de ninsoare până luni dimineață la ora 10:00. Aceasta vizează ninsori moderate cantitativ şi intensificările de vânt la altitudini de peste 1700m, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Pe parcursul zilei de mâine, se înregistrează ninsori si lapoviță slabe cantitativ și în celelalte regiuni. Mâine și poimâine seară, la munte vor continua ninsorile. În celelalte regiuni, în afară de ninsoare, trecător vor mai fi şi precipitații sub formă de ploaie şi lapoviţă.

De marţi şi până vineri, inclusiv, așteptăm o răcire a vremii, care va determina temperaturi sub cele normale la acesta dată, în special miercuri şi joi.

Miercuri temperaturile maxime se vor situa la nivelul întregii țări între -5 grade în partea de est a Transilvaniei și 3 grade în Lunca Dunării. În partea de sud și Bucureşti vor fi +1, maxim +2 grade Celsius, temperaturi considerabil mai mici.

Nopţile vor fi tot mai reci, chiar geroase. Miercuri dimineață va fi ger în nord, în centru, în est, adică temperaturi sub – 10 grade.

O altă dimineață rece va fi cea de joi, când temperaturile vor fi negative în toată țara, în general, sub – 5 grade, în nord, centru şi pe arii restrânse.

În rest vor temperaturi sub -12, chiar -13 grade, putând coborî sub -16 grade în estul Transilvaniei”, a prognozat specialistul ANM.

Cum va fi vremea în Capitală, în săptămâna de Crăciun

„În Capitală, astăzi și mâine, se înregistrează valori apropiate sau puţin mai mari decât în mod normal, adică +5 grade după amiază.

Mâine dimineață, vor fi temperaturi negative, pentru că cerul se va degaja şi temperatura va putea coborî sub 0 grade, aproximativ – 3 grade.

Luni dimineață, vor fi în jur de 0 grade, iar de marţi dimineaţă încep valorile negative: -3, -4 grade.

Marţi în raport cu întreaga ţară, se va răci şi în Bucureşti. Nu se vor mai depăşi după-amiază +3, poate +4 grade Celsius. Miercuri vor cel mult +1 sau +2 grade, în măsura în care în acesta perioadă ar fi normal să fie 3-4 grade”, a spus meteorologul.

Miercuri și joi, temperaturile minime vor scădea până la -9 grade Celsius, la periferia Capitalei

Miercuri şi joi dimineață şi în Bucureşti, temperaturile vor coborî sub -5 chiar -6 grade, putând să se apropie de -9 grade în zona preorăşenească”, a declarat specialistul ANM.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră