Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa pentru o pască reușită.
Chef Bontea are, însă, un secret care face diferența în ceea ce privește gustul, spre deosebire de alte rețete.
Dacă încă nu ați făcut pasca pentru masa de Paște, vă prezentăm rețeta lui chef Sorin Bontea.
Aceasta reprezintă o alternativă un pic mai diferită față de alte astfel de preparate.
Celebrul chef a menționat că pune accent pe calitatea ingredientelor, astfel că recomandă ca pentru pască să fie folosită o brânză proaspătă și cremoasă, fără prea mult apă, smântâna trebuie să fie una cu un conținut ridicat de grăsime, ouăle trebuie să fie de calitate și proaspete. Secretul acestui desert este vanilia, potrivit Cancan. Această aromă adaugă un plus de savoare și un parfum minunat preparatului.
Se începe prin a bate ouăle împreună cu zahărul timp de aproximativ 2 minute, până obțineți o compoziție omogenă. Apoi adăugați brânza de vaci și continuați să amestecați până când ingredientele sunt bine încorporate.
Încorporați untul la temperatura camerei, esența de vanilie, smântâna și sucul de la jumătatea unei lămâi stoarse. Adăugați treptat făina și grișul pentru a evita formarea de cocoloașe în compoziție. Adăugați și coaja rasă de lămâie.
Hidratați stafidele în apă călduță și adăugați-le în compoziție. Turnați amestecul rezultat într-o tavă rotundă tapetată cu unt și făină. Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de aproximativ o oră sau până când devine aurie și fermă la atingere.
După coacere, lăsați pasca la răcit în tavă, timp de cel puțin o oră. La final, tăiați pasca în felii și o serviți simplă sau puteți presăra zahăr pudră și fructe proaspete.