Românca dispărută după atentatul de la Nisa, găsită într-un spital, în stare gravă: Soțul femeii este în continuare de negăsit

Românca dispărută după atentatul de la Nisa, găsită într-un spital, în stare gravă: Soțul femeii este în continuare de negăsit
Foto: yorkdispatch.com

Femeia din România care a fost dată dispărută de autorități după tragedia de la Nisa a fost găsită, informează B1 TV. Aceasta este internată într-un spital, aflându-se în stare gravă, dar stabilă.

„În continuarea comunicărilor referitoare la atacul de la Nisa şi a situaţiei celor doi cetăţeni români daţi dispăruţi, Ministerul Afacerilor Externe informează că mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă.

Demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franța aflat la faţa locului şi al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia.

Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate”, se arată într-un comunicat al MAE.

Pe de altă parte, soțul acesteia este în continuare de negăsit. Autoritățile franceze încearcă în continuare să îl găsească pe cetățeanul român, care, cel mai probabil, nu avea acte de identitate asupra lui în momentul atentatului.

Totodată, rudele din România au ajuns în Nisa pentru a ajuta autoritățile să-l găsească pe bărbat.

”Verificările cu privire la situația celuilalt cetăţean român dat dispărut continuă. Reamintim faptul că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate”, se mai arată în comunicatul citat.

Copilul cuplului de români, dat și el dispărut în timpul zile de sâmbătă, a fot găsit, fiind de asemenea, rănit și internat în spital.

Pe lângă aceste trei persoane, alți doi cetățeni români au fost răniți în atentatul comis la Nisa în seara zilei de 14 iulie.

Un camion condus de un francez de origine tunisiană a intrat cu viteză în mulțimea adunată joi seară pe Promenade des Anglais din Nisa pentru a urmări focurile de artificii de Ziua Franței, ucigând 84 de persoane și rănind cel puțin 200.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)