România a prezentat la cel mai mare târg de turism destinații și produse mature: circuite, turism de aventură, city break, ecoturism, Deltă și balneo

România a prezentat la cel mai mare târg de turism destinații și produse mature: circuite, turism de aventură, city break, ecoturism, Deltă și balneo
Foto:news.am

România a fost reprezentată la ITB Berlin, cel mai mare târg de turism din lume, de 56 de expozanți, informează Agerpres.

Pe lângă operatorii din turism, în standul României s-au regăsit asociații de promovare turistică, precum și consilii județene, care și-au prezentat oferta în special ținând cont de ceea ce preferă piața germană.

"Toți expozanții prezenți au venit să dezvolte incomingul, dar mai ales au dorit să prezinte frumos România prin destinații turistice și produse ajunse la maturitate — circuite turistice, turism de aventură, city break, ecoturism, și, nu în ultimul rând, balnear. Consiliul Județean Satu Mare, invitatul nostru special, a venit cu o prezentare vie, care prezintă valorile destinației, mai ales pe cele umane, punctând tradițiile, precum și viticultura", a spus președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea.

Prezent a fost meșterul Istvanfi Gheza, ultimul artizan al ceramicii sătmărene care încă mai promovează ceramica de Vama, dar și singurul olar care a făcut demersuri pentru învățarea acestui meșteșug în școală, la orele de lucru manual. Meșterul Gheza a prelucrat întreaga materie primă, argila și culorile, chiar din natură, iar Ema, soția lui, a fost "designer-ul'.

Maestrul Nicolae Voiculeț a susținut zilnic miniconcerte la nai, a cântat poveștile fiecărei regiuni și le-a spus necazurile și bucuriile. De asemenea, a mai fost prezent ansamblul Ceatăra din Carei, județul Satu Mare.

Realizatoarea de porturi populare tradiționale pentru păpuși Anica Mare din Negrești Oaș, cunoscută drept 'mama păpușilor' din Țara Oașului, a făcut cunoscute lumii întregi comorile României.

Zeci de vizitatori au încercat să încondeieze ouă sau să învârtă roata olarului, iar câteva domnișoare au stat să li se strângă părul în împletituri românești.

Urmăriți B1TV.ro și pe