România are cele mai proaste drumuri din UE, arată un clasament transmis de presa bulgară

România are cele mai proaste drumuri din UE, arată un clasament transmis de presa bulgară
Foto simbol: Pixabay

Deși starea drumurilor din Bulgaria s-a deteriorat foarte mult în ultimul an, ultimul loc în UE la acest capitol este ocupat de România, susține publicația bulgară 24Chasa, citată de Rador, potrivit G4Media.ro.

România are cele mai proaste drumuri din UE (clasament în presa bulgară)

Clasamentul a fost realizat după un raport al Forumului Economic Mondial și un sondaj efectuat cu 13.000 de oameni de afaceri din întreaga lume, care au evaluat infrastructura rutieră în țările lor pe o scară de la 1 la 7. Topul a fost prezentat de directorul executiv de la Forumul bulgar pentru Infrastructura de Transport, dr. Ing. Ivan Kațarov.

Potrivit clasamentului, în UE doar România stă mai prost decât Bulgaria la capitolul drumuri, țara noastră fiind ultima țară a blocului comunitar din acest punct de vedere. Dacă drumurile bulgărești au o notă de 3,4, cele românești au fost notate cu 3. Dintre restul țărilor europene, starea drumurilor este considerată proastă în Malta, Macedonia de Nord, Ucraina, Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina.

Austria și Croația sunt statele cu cele mai bune drumuri din Europa Centrală și de Est, cu note de 6, respectiv 5,6.

Turcia dispune de unele dintre cele mai bune drumuri din Europa, fiind evaluate de mediul de afaceri la 5. În Belgia și Marea Britanie, drumurile au fost notate cu 4,4, respectiv 4,9.

Conform topului, cele mai bune drumuri din lume sunt în Singapore (6,5), Țările de Jos (6,4) și Elveția (6,3).

Ing. Ivan Kațarov susține că, la un rating mai mic de 1,5, posibilitatea unui accident crește cu 40%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”