România este pe primul loc în Europa la numărul de infecţii cu sifilis

România este pe primul loc în Europa la numărul de infecţii cu sifilis

România ocupă locul întâi în Europa la numărul de infecții cu sifilis, arată Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Mai mult, ne aflăm pe locul doi în topul numărului de cuzuri de gonoree, în timp ce în cazul infecţiilor cu chlamidya, România se află printre ultimele locuri.

În anul 2010 numărul total de cazuri de sifilis a fost de 2326, din care 1262 în mediul urban şi 1064 în mediul rural. Potrivit INSP, distribuţia pe sexe este de 1171 de cazuri la bărbaţi şi 1155 la femei. Un procent de 24,55% din cazurile de sifilis la femei s-au înregistrat la gravide.

În ceea ce priveşte incidenţa pe grupe de vârstă, cele mai mari valori ale incidentei se menţin la vârstele cuprinse între 20 şi 34 de ani.

Sifilis este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, produsă de o bacterie în formă de spirală, numită Treponema pallidum. Este o boală gravă prin consecinţele pe care le are în timp asupra tuturor organelor, în special asupra sistemelor nervos şi cardiovascular.

Contaminarea cu microbul sifilisului se face prin raport sexual, prin atingerea leziunilor unui bolnav, prin sărut şi atingerea obiectelor contaminate.

Antibioticele sunt un tratament eficient pentru sifilis. Antibioticul recomandat de obicei este penicilina. Doxicilina poate fi utilizată că o alternativă de tratament la persoanele care sunt alergice la penicilină.

Tags:
Ultima oră
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)