România se află în topul celor mai atractive şi ieftine ţări europene ce poate fi descoperită la volan

România se află în topul celor mai atractive şi ieftine ţări europene ce poate fi descoperită la volan
România se află în topul celor mai atractive şi ieftine ţări europene ce poate fi descoperită la volan. Sursa Foto: Flickr.com

România se află în rândul celor mai bune şi ieftine ţări europene pe care să le descoperi într-o călătorie cu maşina, potrivit unui studiu realizat de un site-ul de căutare global pentru călătorii momondo.ro.

Potrivit motorului global de căutare pentru călătorii gestionat de Kayak, interesul pentru maşinile de închiriat este mai ridicat decât în vara lui 2019 cu, în medie, 162% în Europa.

România, în topul celor mai atractive destinaţii de vacanţă din Europa

Conform momondo.ro, dintr-un total de 33 de ţări europene analizate, cel mai bine clasate în funcţie de cinci categorii (costuri, sustenabilitate, camping şi aer liber, confort şi infrastructură, natură şi obiective turistice) sunt: Olanda (sustenabilitate), Serbia (costuri reduse), Franţa (camping şi aer liber, dar şi natură şi obiective turistice) şi Elveţia (confort şi infrastructură).

În contextul creşterilor masive de preţuri în benzinării, costul călătoriei este un considerent tot mai important de luat în calcul în vacanţele de vara aceasta. Totuşi, în ciuda inflaţiei şi a preţului crescut la combustibil, România rămâne o ţară relativ ieftină în care să călătoreşti, comparat cu multe alte ţări din Europa, ocupând locul şase în topul celor mai ieftine ţări pentru călătoriile cu maşina de anul acesta.

Preţul la benzină în România este echivalentul preţului mediu la nivel european, iar costurile încărcării maşinilor electrice, precum şi cel al parcărilor rămân unele din cele mai scăzute (aproximativ 0,54 euro, pentru două ore). În plus, costurile reduse pentru cazări şi închirieri auto contribuie la atractivitatea acestei ţări în rândul celor interesaţi de călătorii cu buget redus”, se menţionează în analiză.

Datele studiului arată că România a obţinut un punctaj excelent în ceea ce priveşte eficienţa costurilor în călătoriile cu maşina.

Am analizat 33 de ţări europene şi le-am clasificat în funcţie de 24 de factori diferiţi. Le-am grupat apoi în cinci categorii de călătorii cu maşina în funcţie de: costuri, sustenabilitate, camping şi aer liber, confort şi infrastructură, natură şi obiective turistice. Cu aceste clasamente, călătorii îşi pot planifica vacanţa în funcţie de ceea ce este important pentru ei. Cele mai bine clasate ţări pentru cele cinci categorii de road trip-uri sunt: Olanda (sustenabilitate), Serbia (costuri reduse), Franţa (camping şi aer liber, dar şi natură şi obiective turistice), Elveţia (confort şi infrastructură)”, se mai precizează în document, potrivit economedia.ro.

Germania a ocupat primul loc în clasamentul din 2022

Studiul mai arată că Germania se află în fruntea clasamentului celor mai bune destinaţii pentru călătoriile cu maşina în 2022.

Germania este un paradis al şoferilor împătimiţi, o ţară cu o reţea extinsă de drumuri, cu staţii de încărcare electrică la tot pasul şi cu un număr de accidente rutiere per 100.000 de locuitori mai mic decât majoritatea ţărilor de pe listă”, precizează sursa citată.

În topul celor mai bune 10 destinaţii din Europa în care să călătoreşti cu maşina în 2022 se mai află Spania, Lituania, Cipru, Franţa, Suedia, Portugalia, Estonia, Italia şi Elveţia.

Datele incluse în acest raport au fost colectate în perioada 22 februarie – 22 iunie 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe