Romii vor avea un teatru și un muzeu al lor

Romii vor avea un teatru și un muzeu al lor

Înființarea Teatrului Rom de Stat și al unui muzeu al romilor reprezintă unul din principalele obiective pentru următoarea perioadă a conducerii Agenției Naționale pentru Romi.

Teatrul și muzeul rom sunt menționate în Strategia națională pentru incluziunea romilor, care a fost votată recent de actualul guvern. “Am demarat deja primele întâlniri de lucru cu reprezentanții Ministerului Culturii și ai Guvernului, pentru a concretiza aceste obiective, al Teatrului Rom de Stat și al unui muzeu al romilor. Romii, deși sunt una dintre cele mai mari minorității din România, nu au un teatru și un muzeu al lor, așa cum au alte minorități. Sper ca în următoarea perioadă întâlnirile pe care le-am avut să se concretizeze”, a declarat Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi.

Președintele ANR s-a întâlnit la sediul agenției cu Andras Istvan Demeter, secretar de stat la Ministerului Culturii, Eniko Lacziko, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, și cu Magdolna Grosu, consilieră la Ministerul Culturii. Din partea romilor, alături de președintele ANR Iulian Paraschiv au mai fost prezenți Mihai Neacșu, directorul Centrului de Cultură a Romilor – Romano Kher, și Sorin Sandu, actor și regizor rom.

“Sper ca banii pentru cele două obiective să fie alocați cât mai repede, iar în următorii ani să putem inaugura cele două obiective”, a declarat Iulian Paraschiv, președintele ANR.

Urmăriți B1TV.ro și pe