Rudel Obreja, reacție după condamnarea în dosarul ”Gala Bute”: Dacă eram în America, probabil le dădeau cu dosarul în cap și-i trimiteau la plimbare. Consider că trebuia să fiu achitat

Rudel Obreja, reacție după condamnarea în dosarul ”Gala Bute”: Dacă eram în America, probabil le dădeau cu dosarul în cap și-i trimiteau la plimbare. Consider că trebuia să fiu achitat

Rudel Obreja a primit cinci ani cu executare în dosarul ”Gala Bute”. Decizia nu este definitivă. Într-o intervenție pentru B1 TV, acesta a zis că a primit verdictul cu zâmbetul pe buze, că îl va ataca și că, oricum, nu avea încredere în justiția din România.

El a mai spus că s-a ajuns la aceste condamnări pentru că era obligatoriu să se găsească niște vinovați.

”Am primit cu zâmbetul pe buze pentru ce se întâmplă și mă așteptam. Consider că trebuia să fiu achitat. Vom declara apel pentru această soluție.

Acest dosar a plecat acum șase ani cu șapte acuzații, cu patru de infracțiuni legate de fondurile europene și altetrei pentrunu mai știu ce și niciuna nu s-a mai regăsit în dosarul care a pornit în 2014-2015. Următoarele trei cu care am fost trimis în judecată nu au legătură cu Gala. S-a dorit să se găsească vinovați cu orice preț. Am fost acuzat de spălare de bani, am fost achitat, am fost condamnat pentru luate de mită, complictate cu doamna Udrea… povești cusute cu ață albă…

E un nonsens juridic această complicitate. Cât despre evaziune, mi-a fost respinsă cererea legată de o expetiză independentă. Am cerut asta. La dosarele care vin în apel pe plângeri unde nu li s-a permis în instanțele inferioare să beneficieze de acest drept legal, Curtea Supremă dă câștig de cauză. În acest dosar, eu am cerut expertiză și mi-a fost respinsă! Cum să te aperi, să demonstrezi că nu ești vinovat, când vine expertul DNA, deci acuzarea, și spune că am furat bani, iar eu nu pot veni cu altă expertiză?

Eu n-am avut niciodată încredere în justiție ca termen general, mai ales când văd ce se întâmplă, că patru ani am fost târât prin fața DNA pentru șapte acuzații care nu s-au mai regăsit în dosar. Dacă eram în America, probabil le dădeau cu dosarul în cap și-i trimiteau la plimbare”, adeclarat Rudel Obreja, pentru B1 TV.

Elena Udrea a primit 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”. Ștefan Lungu, fostul consilier, a primit un an și șase luni cu suspendare, pentru complicitate la luare și dare de mită. Topoliceanu, fosta șefă a CNI, a primit trei ani cu suspendare, pentru luare de mită. Gheorghe Nastasia a primit trei ani cu suspendare. Tudor Breazu a primit trei ani cu executare, pentru complicitate la luare de mită. Asemena lui Udrea, Breazu nu-și recunoscuse vina în timpul procesului.Rudel Obreja a primit cinci ani cu executare. Fostul Ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat.

Urmăriți B1TV.ro și pe