”S-ar putea să aduci bani de acasă dacă nu încetezi”: Monica Iagăr atacă o jurnalistă, după ce s-a aflat că va primi o pensie de 12.000 de lei

”S-ar putea să aduci bani de acasă dacă nu încetezi”: Monica Iagăr atacă o jurnalistă, după ce s-a aflat că va primi o pensie de 12.000 de lei

După ce a câştigat mai multe medalii pentru România şi a devenit preşedintele clubului Sportiv Dinamo, Monica Iagăr a hotărât că trebuie să se pensioneze, chiar dacă are doar 44 de ani. Cum decizia a fost luată la începutul lunii septembrie, asta înseamnă că ea nu va fi afectată de Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Tudose, care stabileşte că pensiile militarilor nu vor mai putea depăşi media salariilor nete. Aşadar fosta atletă va beneficia de o pensie specială cu 50% mai mare decât salariul. Ca preşedinte al clubului roşu-alb, Iagăr primea nu mai puţin de 8.000 de lei pe lună. Acum, fosta sportiva va primi 12.000 de lei.

Sportiva s-a arătat însă extrem de deranjată de faptul că informațiile despre pensionarea sa au apărut în presă. Astfel, fosta atletă a aprostrofat-o pe Facebook, pe jurnalista Dochiţa Moşoianu, de la TVR, după ce aceasta distribuise un articol despre veniturile Monicăi Iagăr, potrivit blogsport.gsp.ro.

Aceasta o acuză pe Moşoianu de lipsă de recunoștință și susține că știrea este, de fapt, falsă.

“Ştirea este că nici eu nu ştiu cât am pensia şi nici nu contează pt că nu eu am făcut legea. (…) S-ar putea să aduci bani de acasă dacă nu încetezi să ataci fără s-o ştii”, i-a transmis fosta sportivă jurnalistei.

Ești convinsă Dochița că este așa… credeam că atunci când stăteai atârnată de gard ca să iei un interviu sportivei nu gândeai așa. Te gândești oare că atunci când îți iei salariu la caserie ți-l iei pt că sportivii îți fac știrile de care tu și nevoie ca să îți iei salariul altfel nu știi să faci nimic decât să stei după unul sau altul asta despre tine ziarista

Acum îți spun pt cunoștiintele tale că Știrea este falsă și dacă nu ai trei surse sunt la rang de zvon.

Restul e cancan și dacă ziarul Csncan a plătit subsemnatei 10000 de euro acum 5 ani daune morale așa și gazetarul pârât UDREA de la prosport va plătii”, a scris Monica Iagăr pe Facebook.

”Funcţionarii publici din România se consideră agresaţi de contribuabilii prea curioşi. Se cred «atacaţi» fără milă din momentul în care trebuie să-şi depună declaraţiile de avere şi de interese. Când n-au mize presante de imagine, să comunice cu mass-media reprezintă un favor, nu fişa postului. (…) În mesajul lui Iagăr, uniforma şi livretul militar devin unelte de intimidare. A fost legitimată şi la CSA Steaua, dar nu contează. Susţine că ia pensia «pt ca am fost angajata ministerului de interne si pt ca sunt militară de 27 de ani». Cum au calculat cei de la Adevărul, Iagăr e un caz unic de înrolare la 17 ani”, se arată în articolul citat.

Amintind că Monica Iagăr a fost depistată pozitiv în 1996, semnatara articolului precizează că aceasta ”e plătită din aceeaşi «caserie» ca şi reporterul TVR. Doar că reporterul îşi face meseria pentru care e plătit, pe când «militara» face scandal. Pensia ei n-o fi contând pentru ea, dar contează pentru noi, cotizanţii. Contează şi salariul de comandant la CS Dinamo, şi ce-a făcut sau n-a făcut în schimbul lui. E interesul cetăţenilor să afle pe ce se duc banii lor, când se duc la clubul Internelor. Nu trebuie să aştepte data de 1 ianuarie 2018, să le scadă salariile cu 22 la sută, pentru a avea motiv să atârne întrebări în poarta MAI”.

Tags: