Salariile profesorilor vor crește din 2023 – îi asigură Sorin Cîmpeanu

Salariile profesorilor vor crește din 2023 - îi asigură Sorin Cîmpeanu
Foto: Hepta/Inquamphotos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos.

Sorin Cîmpeanu promite creșteri salariale pentru profesori: ”Nimeni să nu mai aibă mai puțin de salariul mediu pe economie”

Profesorii vor avea salarii decente, niciun cadru didactic să nu aibă salariu ai mic decât salariul mediu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că profesorii vor avea salarii decente, explicând că e nevoie de măsuri concrete pentru reducerea abandonului școlar în rândul elevilor.

”A doua categorie de măsuri este aceea a creșterilor salariale, care sunt menite să redea și prestigiul și atractivitatea profesiei didactice.

Este pentru prima oară când într-o lege sectorială am îndrăznit să avem o precizare clară, pentru profesorul debutant, inclusiv profesorul stagiar, salariul mediu pe economia națională, care în momentul de față este 4000 de lei net.

Cu alte cuvinte, niciun profesor, niciun cadru didactic, să nu mai aibă, în România, un salariu mai mic decât salariul mediu pe economia națională”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit stiripesurse.ro.

”Aș vrea să vă spun că din 195.00 de mii totalul de cadre didactice titulare, 70% au vârsta peste 40 de ani, e 10% au vârsta peste 60 de ani. Doar 30% sunt cadre didactice sub 40 de ani.

Impactul creșterilor salariale este de 25%, impactul diversificării curriculumului este tot de 25%. Creșterile salariale au impact deja pe bugetul anului 2023, urmând a intra în vigoare în septembrie 2023, odată cu noul sistem, noile planuri-cadru care o să aibă în spate un alt curriculum.

Avem și aici un calendar foarte bine pus la punct”, a declarat Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal