Scandalul dezinfectanților continuă: Hexi Pharma a cumpărat materii prime la prețuri uriașe de la un off-shore controlat chiar de patronul companiei. Firma a încheiat cu spitalele contracte de 26 milioane de euro (VIDEO)

Scandalul dezinfectanților continuă: Hexi Pharma a cumpărat materii prime la prețuri uriașe de la un off-shore controlat chiar de patronul companiei. Firma a încheiat cu spitalele contracte de 26 milioane de euro (VIDEO)
Foto: nasul.tv

Noi dezvăluiri ies la iveală în scandalul dezifectanţilor diluaţi de la Hexi Pharma. Dan Condrea, patronul companiei, nu numai că vindea spitalelor substanţe inutile, dar acestea erau și de câteva ori mai scumpe decât preţul pieţei. Şi asta pentru că îşi cumpăra materia primă, de la un off-shore, la preţuri exorbitante, cu toate că avea oferte mult mai mici de la alte companii.

Hexi Pharma cumpăra materia primă printr-o firmă offshore, cu un preț și de șapte ori mai mare decât cel de pe piață, arată jurnaliștii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan, citați de B1 TV.

O astfel de tranzacţie a avut loc în 2008, când Hexi Pharma a cumpărat de la C.P.S. Chemical & Pharmaceutical Solution, un off-shore din Cipru, materii prime pentru fabricarea dezinfectanţilor la un preţ de 80 de euro kilogramul. Asta în condiţiile în care Dan Condrea avea pe masă o ofertă de doar 19 euro pe kilogram, refuzată însă deoarece banii din off-shore rămâneau în propriile buzunare.

Iar istoria s-a repetat de-a lungul anilor. O factură din 2010, arată cum acelaşi off-shore cumpăra de la gigantul german BASF materie primă pentru dezinfectanţi tot la un preţ de 19 euro pe kilogram. Însă pentru Hexi Pharma marfa cumpărată atât de ieftin ajungea să coste 100 de euro kilogramul. Adică de cinci ori mai mult.

O altă factură din 2009, arată încă o tranzacţie cel puţin ciudată pentru o companie care doreşte să facă profit. Hexi Pharma a cumpărat materie primă la un preţ de șapte ori mai mare. Bineînţeles tot de la C.P.S. Chemical & Pharmaceutical Solution. Concret, în loc să dea 11 euro pe kilogram aşa cum avea o ofertă de pe piaţă, Dan Condrea a preferat să cumpere la 73 de euro kilogramul.

Hexi Pharma a cumpărat materii prime la prețuri uriașe de la un off-shore controlat chiar de patronul companiei

#DIRECT_ONE_evehmd#

Toate aceste tranzancţii vin în condiţiile în care numai în ultimii patru ani, Hexi Pharma a semnat peste 9.000 de contracte cu spitalele din România, iar 90% din aceste contracte au fost luate fără licitație. Toate aceste contracte cumulează o valoare impresionantă, aproape 26 de milioane de euro, arată iniţiativa-românia.ro.

Doar în Bucureşti, în perioada 2012-2015, Hexi Pharma a avut un număr total de 2.482 de contracte cu o valoare totală de aproape 6 milioane de euro, iar numai în 2015, 20 de contracte au fost cu Spitalul de Arși, ceea ce infirmă dreptul la replică trimis către Cătălin Tolontan, în care compania a declarat că anul trecut nu a avut niciun contract cu Spitalul de Arși.

Într-un drept la replica trimis redacţiei B1 TV, Hexi Pharma susţine că dezinfectanţii Thor si Suprasept nu au fost livraţi către Spitalul de Arşi, ci doar nişte sprayuri, care oricum au o concentraţie mai mică.

”Nu s-au livrat Suprasept şi Thor la Spitalul de Arşi. Nu am livrat cele două produse menţionate în ancheta Gazetei Sporturilor către Spitalul de Arşi. Aceste contracte sunt deja informaţii publice independent de ancheta aparută. Thor Spray este un produs gata de lucru care se foloseşte prin pulverizare, nu are legătura cu produsul concentrat despre care s-a discutat în anchetă”, arată comunicatul companiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu