Se redeschide Transalpina! CNAIR a făcut anunțul

Se redeschide Transalpina! CNAIR a făcut anunțul

Românii primesc noi vești bune, la o săptămână de când au intrat în vigoare măsurile de relaxare în contextul COVID-19. De sâmbătă, 23 mai, se redeschide circulația rutieră pe Transalpina.

Circulați rutieră pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, se redeschide sâmbătă dimineață, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Viteza maximă permisă pentru circulația pe Transalpina este de 30 km/oră, iar masa maximă totală autorizată este de 7,5 tone.

08:00 – 20:00 este intervalul orar permis pentru circulația pe Transalpina.

Transaplina, inaugurat de Carol al II-lea

Circulația pe Transalpina se redeschide după aproape 7 luni. Sectorul dintre Rânca și Obârșia Lotrului a fost închis în 29 octombrie 2019.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România. Cel mai înalt punct este Pasul Urdele, situat la o altitudine de 2.145 metri. Drumul montan Transalpina face legătura între orașele Novaci (Gorj) și Sebeș (Alba). În total, străbate 4 județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba.

Transalpina a fost inaugurat în anul 1935și are o lungime totală de 148 de kilometri.

Când se redeschid terasele și restaurantele

Muzeele și traseele montane s-au redeschis, dar și proprietarii de restauranteși de hoteluri de la malul mării, se pregătesc de sezonul estival.

Peste 100 de hoteluri au anunțat la începutul aceste săptămâni că vor deschide oficial litoralul românesc, de la 1 iunie. Astfel, aproape un sfert din capacitatea de cazare a litoralului ar putea fi disponibilă. Tot atunci s-ar redeschide şi terasele pe litoral, spre deosebire de restaurante care ar putea fi deschise abia pe data de 15 iunie.