Sebastian Ghiță: Am fost amenințat cu moartea de Sorin Ovidiu Vântu

Sebastian Ghiță: Am fost amenințat cu moartea de Sorin Ovidiu Vântu

Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV, a declarat că a fost „șantajat și amenințat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vântu și Ion Ilie”, care au încercat șă obțină de la el „peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de liniște”, anunță Mediafax.

“Pentru corecta informare a publicului” a declarat acesta, că este necesar să fie făcute precizări privitoare la situația conflictuală în care a fost implicat în ultimele zile.

„Am fost șantajat și amenințat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vântu și Ion Ilie. Aceștia au încercat să obțină de la mine peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de liniște. Nu am luat în nici un moment în calcul varianta acceptării șantajului și am acționat în consecință”, declară Sebastian Ghiţă.

Potrivit declarației acestuia, „Sorin Ovidiu Vântu se luptă acum cu justiția, nu cu mine”.

„Procurorii au realizat flagrantul în care se luau primii bani. Vântu mi-a propus mereu să anunț că suntem un tandem. Că lucrăm împreună. L-am refuzat constant, fără ieșiri publice, încercând să protejez postul Realitatea de un scandal cu domnul Vântu”, mai spune Sebastian Ghiţă.

Ghiță a adăugat că se teme pentru siguranța sa și a cerut agenți de pază acasă, ca urmare a amenințărilor.

„Am depus plângere pentru că mă tem de ce se mi se poate întâmpla. Nu cred că se poate vorbi de metafore, de ironii, de glume, de parabole, atunci când cineva te amenință direct cu moartea și acționează în acest sens. Cred că trebuie să luam în serios această chestiune, a siguranței fizice în mediul de afaceri, dacă nu vrem să deplasam centrul sistemului nostru de valori către estul frontierelor României”, explică  Sebastian Ghiţă.

Despre implicarea instituțiilor statului, acesta susținut că a apelat la acestea pentru a nu deveni prin tăcere “complicele”  lui Vântu.

„Orice cetățean de bună credință ar trebui să procedeze la fel. Doar în acest mod pot fi oprite astfel de practici”, spune Ghiță.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)