Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Nu se construiesc spitale noi” / Ministerul Sănătății, acum 3 zile: „25 de spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite” /Ministrul Sănătății, în martie: „În PNRR avem 25 de unităţi medicale ce trebuie construite”

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Nu se construiesc spitale noi” / Ministerul Sănătății, acum 3 zile: „25 de spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite” /Ministrul Sănătății, în martie: „În PNRR avem 25 de unităţi medicale ce trebuie construite”
Vom avea spitale noi în România prin PNRR? Ministerul Sănătății și ministrul Sănătății spun că ”da”, Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că „nu”.

„Nu se construiesc spitale noi”, a declarat Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la trei zile după ce Ministerul Sănătății transmitea, într-un comunicat, faptul că „până în 2026, un număr de cel puțin 25 de spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite și dotate cu echipamente, cu fonduri din PNRR”. La rândul său, Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, declara pe 28 martie: „Știţi bine că în PNRR avem un minim 25 de unităţi medicale care trebuie să fie construite şi dotate”.

Ministerul Sănătății: „Cel puțin 25 de spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite și dotate cu echipamente, cu fonduri din PNRR”

„Ministerul Sănătății a publicat în consultare publică Metodologia de prioritizare a investițiilor în infrastructura publică de sănătate aferente Componentei 12 – Sănătate, Investițiile 2.1 și 2.2. Infrastructură spitalicească publică nouă, incluzând echipamentele și aparatura medicală din cadrul PNRR.

Prin această componentă, în urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții ce presupun construcția și dotarea de spitale / unități spitalicești noi la nivel național, din lista de 49 de obiective înscrise de către Ministerul Sănătății în anul 2021 și convenite cu Comisia Europeană”, a transmis Ministerul Sănătății, vineri, printr-un comunicat.

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Nu se construiesc spitale noi”

„Nu se construiesc spitale noi. În PNRR, cele 25 de spitale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri: reconstrucții, reamenajări în totalitate sau parțial în anumite secții. Nu se vor construi 25 de spitale”, a declarat Adriana Pistol, luni, într-o conferință de presă.

Făcând referire la comunicatul Ministerului Sănătății, jurnaliștii au întrebat-o câte din cele 25 de spitale vor fi noi.

„Nici unul. 25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49, pe baza unor criterii, pentru a primi bani să-și îmbunătățească stadiul în care lucrează acum”, a răspuns Pistol.

La insistențele reporterilor că în comunicat scrie de 25 de spitale noi până în 2026, secretarul de stat a spus: „Eu vă spun care e realitatea. Dacă așa scrie, vă rog, cei de la presă, să verificați și să corectați. Nu se construiesc spitale noi!”.

Ministrul Sănătății: „În PNRR avem un minim 25 de unităţi medicale care trebuie să fie construite şi dotate”

Pe 28 martie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declara: „Ştiţi bine că în PNRR avem un minim 25 de unităţi medicale care trebuie construite şi dotate. Avem de ales dintr-o listă de 49. Pentru că nu am avut elemente obiective cum a fost întocmită această listă, problema nu e a listei, problema e a necesităţii de a alege între unităţi sanitare care oferă servicii de care e neapărată nevoie, pentru că sunt foarte multe judeţe care nu au nici măcar un obiectiv menţionat acolo, iar altele au patru”.

Urmăriți B1TV.ro și pe