Gogoșile din Ardeal sunt apreciate în toată România datorită unui truc secret folosit de gospodinele din această regiune. Cu ajutorul unui ingredient simplu, acestea capătă un gust deosebit.
Gogoșile sunt ușor de preparat, însă chiar și o rețetă simplă poate ascunde secrete care le fac deosebite. Un astfel de secret este un ingredient folosit de gospodinele din Ardeal: untul topit.
Adăugat în aluat, untul conferă gogoșilor o textură fină și moale, mult mai plăcută decât în rețetele obișnuite. În plus, gustul acestora devine mult mai savuros.
Gogoșile sunt un desert simplu de preparat, dar cu câteva ingrediente cheie care le fac speciale! Pentru a le face acasă, ai nevoie de 500 de grame de făină, 250 ml de lapte cald, două gălbenușuri de ou, 7 grame de drojdie uscată, trei linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie și puțină sare. De asemenea, vei avea nevoie de ulei pentru prăjit și zahăr pudră pentru decor. Secretul unui gust și unei texturi perfecte este adăugarea a 50 de grame de unt topit, un ingredient folosit de gospodinele din Ardeal, notează click.ro.
Pentru a face rapid gogoși delicioase, urmează acești pași: