Secretul din Ardeal pentru gogoși perfecte. Ingredientul care le transformă într-o delicatesă

Secretul din Ardeal pentru gogoși perfecte. Ingredientul care le transformă într-o delicatesă
Sursa Foto: freepik.com

Gogoșile din Ardeal sunt apreciate în toată România datorită unui truc secret folosit de gospodinele din această regiune. Cu ajutorul unui ingredient simplu, acestea capătă un gust deosebit.

Trucul folosit de gospodinele din Ardeal pentru a face gogoși

Gogoșile sunt ușor de preparat, însă chiar și o rețetă simplă poate ascunde secrete care le fac deosebite. Un astfel de secret este un ingredient folosit de gospodinele din Ardeal: untul topit.

Adăugat în aluat, untul conferă gogoșilor o textură fină și moale, mult mai plăcută decât în rețetele obișnuite. În plus, gustul acestora devine mult mai savuros.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a face gogoși

Gogoșile sunt un desert simplu de preparat, dar cu câteva ingrediente cheie care le fac speciale! Pentru a le face acasă, ai nevoie de 500 de grame de făină, 250 ml de lapte cald, două gălbenușuri de ou, 7 grame de drojdie uscată, trei linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie și puțină sare. De asemenea, vei avea nevoie de ulei pentru prăjit și zahăr pudră pentru decor. Secretul unui gust și unei texturi perfecte este adăugarea a 50 de grame de unt topit, un ingredient folosit de gospodinele din Ardeal, notează click.ro.

Pentru a face rapid gogoși delicioase, urmează acești pași:

  1. Activează drojdia: Amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și câteva linguri de lapte cald. Lasă amestecul să stea timp de 10 minute.
  2. Pregătește făina: Într-un alt vas, cerne făina și adaugă puțină sare. Fă o gaură în mijlocul făinii și adaugă amestecul de drojdie activată, gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Amestecă totul bine.
  3. Frământă aluatul: Pe măsură ce frămânți, adaugă încet untul topit. Continuă până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.
  4. Dospește aluatul: Lasă-l să dospească timp de aproximativ 90 de minute.
  5. Modelează gogoșile: După ce aluatul a crescut, întinde-l până ajunge la o grosime de un centimetru și taie formele de gogoși. Lasă-le să mai crească timp de 15 minute.
  6. Prăjește-le: Încinge uleiul și prăjește gogoșile până devin aurii și pufoase.
  7. Decorează-le: După ce s-au răcit puțin, presară zahăr pudră peste ele pentru un plus de savoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:18 - Papa Francisc, prima apariție publică, după o lună de spitalizare. „Va fi nevoie de timp înainte ca vocea sa să redevină ceea ce a fost înainte”
23:29 - Operațiune dificilă a Slvamont Mararamureș pentru recuperarea a doi turiști
23:20 - Marcel Ciolacu cere reacție la injuriile de pe Facebook: „Prea am avut bun simț; hai să îi înjurăm și noi pe ei”
22:28 - Ambasada SUA în România a reluat fără nicio explicație discursul lui JD Vance din cadrul conferinței de la Munchen / „Dacă democrația voastră poate fi distrusă cu câteva sute de mii de dolari în publicitate digitală, atunci, încă de la început, nu a fost o democrație foarte puternică”
22:07 - CTP, despre zborurile private ale lui Klaus Iohannis: „Se numește Iohănneală” / „La comuniști trebuia să dai raport după ce făceai o deplasare”
21:35 - Diana Șoșoacă susține că românii trebuie să decidă la referendum dacă vor ieșirea din UE: „Când am intrat în UE exista un standard de viață mult mai ridicat decât acum”
21:08 - Diana Șoșoacă: „Ursula von der Leyen vrea să extindă Europa cucerind Rusia. L-a găsit pe Macron care se crede Napoleon Bonaparte”
20:59 - Diana Șoșoacă susține că România a fost blocată la programul Visa Waiver după ce i-a scris lui Trump: „Mai am puțin timp până când o să fiu la Mar-a-Lago”
20:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 23 – 29 martie: „Urmează o perioadă în care vin către noi tot felul de informații cheie”
20:06 - Crin Antonescu, profilul autentic de candidat prezidențial în viziunea lui Cătălin Predoiu