Sectorul 6, pregătit să aibă noi chioșcuri de flori și de ziare

Sectorul 6, pregătit să aibă noi chioșcuri de flori și de ziare
Foto: Facebook Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat marți, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, lansarea licitației pentru construcția a 150 de chioșcuri pentru ziare și flori.

Acesta a precizat că la concursul de soluții s-au înscris 40 de echipe de arhitecți, iar după un an de jurizare și dezbatere s-a stabilit forma finală a proiectului.

Noi chioșcuri de flori și de ziare în sectorul 6

„Unul dintre lucrurile de care ne-am ocupat a fost să găsim o soluție pentru comerțul stradal din #Sectorul6 să fie mult mai civilizat. De aceea am organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România un concurs de soluții pentru chioșcurile de flori (termopane aiurea înjghebate, prezente peste tot) și chioșcurile de ziare/mic comerț specializat (diferite modele, mâncate de rugină și mereu vandalizate).
La concursul nostru de soluții s-au înscris aproape 40 de echipe de arhitecți! Tema de proiectare s-a definit participativ. Juriul a avut de unde să aleagă iar eu sunt mulțumit de rezultat, chiar dacă tot procesul a durat aproximativ un an.
Au uși mari, se intră înăuntru, au spații de depozitare care nu sunt la vedere, au toalete (!), sunt descurajante pentru grafitti, ce să mai, sunt civilizate! Sunt înguste, nu incurcă circulația pietonală, dar sufiecient de încăpătoare”, se arată în mesajul postat de Ciprian Ciucu.

Acesta a mai precizat că durata acordului-cadru este de 24 luni, valoarea acestuia este de maximum 11.013.045,00 lei fără TVA pentru un număr de 150 de chioșcuri (75 pentru comercializare flori și 75 pentru comercializare ziare), iar valoarea minimă a acordului cadru este de 5.488.207,50 lei fără TVA, pentru un număr de 75 de chioșcuri (50 pentru comercializare flori și 25 pentru comercializare ziare).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:17 - Accident grav pe DN 6: Un mort și trei răniți în Caraș-Severin
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”