Șefa Metrorex, Mariana Miclăuș, după incendiul de marți dimineață: Trenul va fi supus unei investigații tehnice. Am reorganizat corespunzător circulația (VIDEO)

Șefa Metrorex, Mariana Miclăuș, după incendiul de marți dimineață: Trenul va fi supus unei investigații tehnice. Am reorganizat corespunzător circulația (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Directoarea generală a Metrorex, Mariana Miclăuș, a vorbit despre incendiul izbucnit marți dimineață la Metroul bucureștean, la Știrile B1 TV prezentate de Ștefan Pășcuță, și a precizat că acesta va fi supus unei investigații tehnice pentru a determina cauza defecțiunii.

Șefa Metrorex, Mariana Miclăuș, precizări pe B1 TV după incendiul de marți dimineață

„Trenul (…) a prezentat o defecțiune tehnică și a avut și o degajare de fum. Sigur, noi avem un dispecerat central care are în subordine alte dispecerate. Conform procedurilor interne, au fost anunțate autoritățile care trebuie să intervină alături de echipele Metrorex. S-au deplasat la fața locului echipele specializate ale Metrorex, salvatorii. De asemenea, mulțumim pe această cale și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care s-a alăturat Metrorexului. Călătorii au fost debarcați în siguranță. Trenul va fi supus unei investigații tehnice, comisie tehnică de la Metrorex, comisie din partea Autorității Feroviare Române și de Investigare Feroviară Română”, a menționat Mariana Miclăuș.

Circulația a fost reorganizată corespunzător, susține directoarea generală a Metrorex.

„În acest moment, am reorganizat corespunzător circulația. După retragerea trenului cu defecțiune în depou, el va fi, după cum am menționat, supus unei analize tehnice pentru a determina cauza acestei defecțiuni”, a adăugat ea.

Întrebată dacă intervenția a fost efectuată corespunzător, având în vedere informațiile potrivit cărora ușile metroului s-ar fi blocat, Mariana Miclăuș a explicat: „Ușile trenului de metrou se deschid atunci când intră în stație. Ușile nu pot fi blocate. Sigur, există sistemul de închidere și sistemul de deschidere atunci când călătorii trebuie să urce sau să coboare din tren în interiorul unei stații de metrou”.

Pe de altă parte, întrebată dacă este nevoie de investiții în garnituri, Mariana Miclăuș a confirmat: „Sigur că da. În strategia de dezvoltare a Metrorexului avem incluse și achiziția de trenuri noi, în primul rând pentru a înnoi flota de trenuri, după cum știți, avem și trenuri produse la întreprindea de vagoane Arad care trebuie și ele înlocuite. De asemenea, trenurile sunt necesare și pentru a diminua intervalul de circulație între două trenuri și a prelua toate fluxurile de călători. În special acum, când s-au ridicat restricțiile de pandemie, se constată un trend crescător al numărului de călători care folosesc acest mijloc de transport”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - S-a enervat Hulk. Actorul Mark Ruffalo, după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Separarea dintre stat și biserică a fost distrusă. Trebuie să luptăm” / Barack Obama îndeamnă la proteste
00:00 - Liderii UE avertizează: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
23:43 - Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită” pentru că nu a lămurit acuzațiile de plagiat, iar judecătorul care l-a ”salvat” se pensionează. Emilian Isăilă: Din perspectivă etică și morală, lucrurile nu s-au rezolvat (VIDEO)
23:39 - Cristina Ich vorbește deschis despre relația cu fiul lui Victor Pițurcă: „A fost o perioadă în care efectiv îmi venea să fug de acasă”
23:18 - Sebastian Dobrincu, pierderi mari în afaceri. Ce se întâmplă cu averea tânărului milionar
23:04 - Capră – eroină în Ucraina: a declanșat mai multe grenade și a rănit aproximativ 40 de soldați ruși
22:55 - Una dintre marile țepe de pe litoralul românesc. Metoda cunoscătorilor pentru a nu se lăsa păcăliți
22:52 - Cristian Popescu Piedone va primi o sumă imensă de bani de la Direcția Națională Anticorupție
22:38 - Diplomația rusă – reacții contradictorii la decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderarea la UE
22:26 - Aurescu, după ce R.Moldova a devenit candidat pentru aderarea la UE: „Se datorează în foarte bună măsură și eforturilor României, mai ales ale președintelui” / Cum a contribuit România la noul Concept Strategic al NATO (VIDEO)