Șeful secției ATI din Iași: ”Situația Spaniei și a Italiei se apropie din ce în ce mai mult de noi. Ne dorim să nu ajungem să alegem între pacienți”

Șeful secției ATI din Iași: ''Situația Spaniei și a Italiei se apropie din ce în ce mai mult de noi. Ne dorim să nu ajungem să alegem între pacienți''
Foto: Hepta.ro

Florin Roșu, șeful sectiei de terapie intensivă alSpitalului de Boli Infecțioase din Iașia precizat, marți, la Antena 3 că trecem printr-o perioadă dificlă și că situația din țara noastră se apropie de cea a Spaniei sau Italiei.

„Trecem printr-o perioadănu dificilă, foarte dificilă. Dacănu ne vom da toți mânăcu mânăsătrecem peste perioada aceasta, perioada de cumpănăse va prelungi. În Iași, dacădiscutăm de pacientul care are nevoie de îngrijire ATI, lucrăm la capacitate maximă. Situația Spaniei, Italiei, se apropie din ce în ce mai mult de noi.

Până acum am reușit săgestionăm cazurile care aveau nevoie de ATI și nu am ajuns în situația săalegem între pacienți. Ne dorim sănu ajungem în situația asta. Nu ne aflăm în situația asta acum, dar momentul este foarte aproape.În cazul în care vom ajunge, vom face comisii medicale, nu poate decide un singur medic viațaunui om și vom alege pacientul care are cele mai mai mari sanse sătreacă peste aceastăepidemie dificilă. Sperăm sănu ajungem în această situație.

Eu anul astăn-am avut concediu și sunt convins cănici nu voi avea. Nu-i nicio problemă, știu ce meserie mi-am ales. Dar asistentele, infiermierele, din punct de vedere psihologic, emoțional, personalul medical este pe final de capacitate de muncă. Din nefericire nu observam acea lumință de la capatul tunelului”, a spusFlorin Roșu.

Tags: